Σίμων ο μάγος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σίμων ο μάγος

Μία πραγματεία για τον ιδρυτή του Σιμωνισμού βάσει των αρχαίων πηγών: Με μία επαναξιολόγηση της φιλοσοφίας και των διδαχών του από τον Τζορτζ Ρόμπερτ Στόου Μηντ

George Robert Stowe Mead

9.17€ -27% 6.69€

Οι Χριστιανοί ή οι μελετητές του χριστιανισμού έχουν ακούσει ασφαλώς για τον Σίμων τον επονομαζόμενο Μάγο, τον οποίο ο απόστολος Πέτρος επέπληξε, και μάλιστα τον ανάγκασε να πεθάνει, όταν ο αιρετικός αυτός «μάγος» προσπάθησε να πετάξει με τη βοήθεια. . . των δαιμόνων! Έχουν διατυπωθεί πολλές απίθανες θεωρίες, μία εκ των οποίων υποστηρίζει ότι το όνομα «Σίμων» αποτελούσε ψευδώνυμο του Παύλου. . . Γεγονός πάντως είναι ότι ο Σίμων υπήρξε ένα μυστηριώδες πρόσωπο που κάθε άλλο παρά δαιμονικό ήταν. Δίδαξε ένα σύστημα θεοσοφίας και γνωστικισμού που ακόμη και σήμερα προκαλεί το ενδιαφέρον. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Έφη Μαργέλη (Μεταφραστής)


George Robert Stowe Mead

George Robert Stowe Mead (Συγγραφέας)

Ο Τζόρτζ Ρόμπερτ Στόου Μηντ, (1863-1933) επιφανής λόγιος, πολυγραφότατος συγγραφέας και πρωτοπόρος βιβλίων που άπτονται του γνωστικισμού, του εσωτερισμού, του ερμητισμού και της θεοσοφίας, υπήρξε μέλος της Θεοσοφικής Εταιρίας της αμφιλεγόμενης Έλενας Μπλαβάτσκι. Υπήρξε μεταφραστής του "Corpus Hermeticum", έργο που τόσο εντυπωσίασε τον Καρλ Γιουγκ, ώστε ταξίδεψε στο Λονδίνο, ειδικά για να τον ευχαριστήσει γι΄ αυτήν την πολύτιμη συμβολή του. To βιβλίο "Σίμων ο Μάγος" το έγραψε το 1892 βασιζόμενος στις πηγές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
135
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.219 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση