Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αειφορία και εναλλακτικός τουρισμός
(Αγροτουρισμός, ορεινός τουρισμός, οικοτουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός)

Αειφορία και εναλλακτικός τουρισμός
Στόχος του βιβλίου είναι να συμβάλει στη στρατηγική ανάπτυξης του Εναλλακτικού Τουρισμού, έτσι ώστε η χώρα μας να μπορεί να ικανοποιεί την ανάγκη πολλών τουριστών να ξεφύγουν από τις καθιερωμένες διακοπές και να συνδέσουν την επίσκεψή τους με την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, καθώς και με τη ζωή στη φύση, την περιήγηση, τις πολιτιστικές δραστηριότητες και την εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του ντόπιου κοινωνικού συνόλου.

Κινούμενο σε αυτούς τους δύο άξονες και συνδυάζοντας τη διεθνή επιστημονική τεκμηρίωση με την ελληνική πραγματικότητα, το βιβλίο πραγματεύεται θέματα όπως:

- Αειφορία και αειφορικά πρότυπα τουριστικής ανάπτυξης
- Bασικές αρχές, χαρακτηριστικά, μορφές και επιπτώσεις του εναλλακτικού τουρισμού στο περιβάλλον, στην επιχείρηση, στις τοπικές κοινωνίες
- Τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων
- Οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, ορεινός τουρισμός και πολιτιστικός τουρισμός
- Επιχειρηματικότητα και κρατική παρέμβαση στον εναλλακτικό τουρισμό.

Απευθύνεται σε δημόσιους φορείς και απασχολούμενος με τον εναλλακτικό τουρισμό, καταθέτοντας χρήσιμα συμπεράσματα Τουριστικής Πολιτικής για μια δυναμική και ορθολογικότερη προσέγγιση του Τουρισμού.

24χ17 εκ., 338 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.479 1 (Τουρισμός), 363.7 (Περιβαλλοντική πολιτική)
ISBN: 978-960-351-774-0
ISBN (10ψήφιο): 960-351-774-7
Βάρος: 0.641 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
29.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης σπούδασε στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης απ΄ όπου αποφοίτησε το 1993 με πτυχίο στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Αφού έλαβε υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Scottish Hotel School του Πανεπιστημίου του Strathclyde της Σκωτίας, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1995 με τίτλο M. Sc. στο Διεθνές Ξενοδοχειακό Μάνατζμεντ και έλαβε διδακτορικό τίτλο το 2000 στην τουριστική ανάπτυξη και το σχεδιασμό από το πανεπιστήμιο του Bournemouth, της Αγγλίας. Σήμερα εργάζεται ως συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων" του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στη θεματική ενότητα "Τουριστικός Τομέας" και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και διδάσκει στη Διεύθυνση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ. Το ερευνητικό και επιστημονικό του έργο αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό δημοσιευμάτων σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ποσοτική έρευνα, στην τουριστική ανάπτυξη και στο σχεδιασμό και στο μάνατζμεντ καινοτομίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.