Μια αλεπού καλλονή
zoom in
12.05€ -10% 10.85€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606864100

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Διάπλαση

Πως θα περάσει το καλοκαίρι της η Πίτσα η αλεπουδίτσα; Που θα περάσει τις διακοπές της; Μια αλεπού, πονηρή σαν όλες τις άλλες, ξεκίνησε για τη συνηθισμένη της καλοκαιρινή εξόρμηση, όμως. . . κατέληξε να περάσει τις πιο ενδιαφέρουσες διακοπές της ζωής της! Έκανε καινούργιες φιλίες, έζησε πολλές διασκεδαστικές καταστάσεις, έμαθε πολλά για την αξία της υγιεινής διατροφής και πέρασε τόσο όμορφα ώστε από μια αλεπού κανονική μετατράπηκε σε μια αλεπού καλλονή! Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερείς οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το CD περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάρω Θεοδωράκη

Μάρω Θεοδωράκη (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1969. Μεγάλωσε μέσα σε μια δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και συνάμα μέσα στην ποίηση και τη μουσική. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως οι Π. Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α. Γύρα, Ν. Καραγέωργος, Κ. Φανουράκη, Στ. Γούτης, κ.ά. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R. Crombie, κερδίζοντας και το Α βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία "Sappho" (3ο Φεστιβάλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία "The Good soldier Sveik" (Animation film, 2009), ενώ στην ταινία της Κλειούς Φανουράκη "High Season" (2016), με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, η Μάρω Θεοδωράκη έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική. Έχει επίσης συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο ντοκιμαντέρ "Το σκοτεινό τρυγόνι", σε σκηνοθεσία Μ. Δελιοτζάκη στην ΕΤ1. Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία τα "Αριστοφανικά Χορικά" και τις "Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών". Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 46 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία.

Μαριλένα Καββαδά

Μαριλένα Καββαδά (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό (Υποτροφία Ν. Κονταξάκη), τον Ελληνικό Πολιτισμό (Αριστούχος Ε.Α.Π.) και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Αριστούχος Πανεπιστημίου Αθηνών). Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις "Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση" (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου). Τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται ως υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με διάφορες παιδικές σκηνές, χορογραφώντας έργα των: Ευγένιου Τριβιζά, Άλκης Ζέη, Ζωρζ Σαρρή κ.ά. Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά και συντονίζοντας τη λέσχη ανάγνωσης "Παραμυθοπαρέα". Από το 2013 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα "Μαγικό Κοχύλι", η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στις διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών, την οργάνωση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών & ψυχαγωγικών προγραμμάτων για παιδιά και τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (www.magiko-kohili.gr). Έργα της ομάδας της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού (π.χ. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης). Περιοδικά σχεδιάζει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς (π.χ. Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εγχώρια ή διεθνή συνέδρια διαφόρων επιστημονικών φορέων (π.χ. ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ, OMEP κ.ά.) και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων ή παιδικών CDs. Στο συγγραφικό της έργο, ανάμεσα στα βιβλία για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά παιδαγωγικά περιοδικά. Το παραμύθι της "Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας" (εικον. Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδ. Διάπλαση) τέθηκε υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου (βραχεία λίστα κρατικών λογοτεχνικών βραβείων 2012). Τέλος, στα CDs των βιβλίων της, τα οποία περιλαμβάνουν δραματοποιημένες αφηγήσεις, εκπαιδευτικό υλικό και τραγούδια της, έχουν συνεργαστεί φιλικά καλλιτέχνες όπως: Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Μακεδόνας, Αφροδίτη Μάνου, Αρετή Κετιμέ κ.ά..

Σγουρή Β. Γεωργιάδου

Σγουρή Β. Γεωργιάδου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Παλαιού Ψυχικού και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Κούκλας και Κουκλοθεάτρου με τη Σοφία Ντινιακού. Από το 1997 μέχρι σήμερα υπηρετεί την ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς εργάζεται στην Ελληνογαλλική Σχολή "Άγιος Παύλος" Αθηνών. Μεγάλη της αγάπη, εκτός από το να ζει και να μαθαίνει από τους μαθητές της, είναι η μελέτη και η συγγραφή θεατρικών κειμένων για μαθητικές παραστάσεις, πολλές από τις οποίες έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας και στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστασία Γεωργάκη (Συνθέτης)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
51
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.134 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση