23 Αυγούστου 1881 Τρίκαλα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

23 Αυγούστου 1881 Τρίκαλα

Το χρονικό της προσάρτησης

Βασίλης Πάνος

Διαβάζοντας το βιβλίο του Βασίλη Πάνου έχεις την αίσθηση του ιστορικού μέτρου, όσο αφορά τα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας, αλλά και τα γενικότερα ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στην Θεσσαλία.
Το χρονικό της προσάρτησης και όχι της απελευθέρωσης λέει ο συγγραφέας. Ο συγγραφέας μένει πιστός στην Συνθήκη που καθόρισε μια μεγάλη ιστορική περίοδο συγκατοίκησης Οθωμανών και Χριστιανών. Αργότερα το 1897 τα Τρίκαλα και η Θεσσαλία κατελήφθησαν και πάλι από τους Οθωμανούς για ένα ολόκληρο χρόνο και η Θεσσαλία τελούσε και πάλι υπό Οθωμανική κυριαρχία. Οι Οθωμανοί αναχώρησαν από την Θεσσαλία χρεώνοντας όμως στο Ελληνικό βασίλειο νέους δυσβάσταχτους οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς όρους που ακύρωσαν εν πολλής τα γεγονότα του 1881.

Βασίλης Πάνος

Βασίλης Πάνος (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Πάνος γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε δημοσιογραφία. Υπήρξε εκδότης των περιοδικών "Τροχός" και "Τρικαλινής Έκφρασης" και των εκδόσεων "Έκφραση". Εξέδωσε το "Φύλλο της Δευτέρας". Συνεργάτης περιοδικών και εφημερίδων με άρθρα, ευθυμογραφήματα και μελέτες. Συνεργάτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Διάλογος". Από το 2003 είναι τακτικός συνεργάτης της καθημερινής εφημερίδας "Πρωινός Λόγος" με ελεύθερα ρεπορτάζ κριτική-παρουσίαση βιβλίου, θεάτρου και τέχνης. Από το Μάιο του 2004 εκδίδει το "Αγαπώ την Πόλιν", περιοδικό σάτιρας και πολιτιστικού προβληματισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Τρίκαλα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
80
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.132 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση