Κύπρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κύπρος

Το τραγούδι της Μεσογείου

Αγγελική Κουλούρη

Μια πανάρχαια ιστορία 9000 χρόνων, που αναδεικνύεται μέσα απ` τις ανασκαφές του τελευταίου αιώνα, τα αρχιτεκτονικά μνημεία και τις παραδόσεις που άφησε η πολύχρονη γαλλική (φράγκικη) και βενετσιάνικη κυριαρχία, καθώς και τα κείμενα των περιηγητών -κυρίως Γάλλων- του 19ου και του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.
Αυτά τα κείμενα πλαισιώνουν τις φωτογραφίες του Ευριπίδη Κλεόπα και του Παύλου Εκτωρίδη.

Ευριπίδης Κλεόπας

Ευριπίδης Κλεόπας (Φωτογράφος)

Ο Ευριπίδης Κλεόπας γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε Φιλοσοφία και Αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σπουδές Φωτογραφίας στην Κολωνία της Γερμανίας. Υπήρξε ερευνητής, στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας. Έχει μεταφράσει Γάλλους ποιητές, Ζακ Πρεβέρ, Υβ Μπονφουά, Λουί Αραγκόν, Πωλ Ελυάρ, Αντρέ Μπρετόν, καθώς και Ιταλούς, Τζουζέππε Ουνγκαρέττι, Τσέζαρε Παβέζε, Πιέρ Πάολο Παζολίνι κ.ά. Το βιβλίο "Terra Amatissima" (Έψιλον 1999) με Ιταλούς ποιητές, που μετάφρασε μαζί με τον Διομήδη Βλάχο και τον Σωτήρη Τριβιζά, επιλέχτηκε στην μικρή λίστα του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών για το βραβείο μεταφρασμένου έργου από τα ιταλικά. Το 2013 τιμήθηκε με το μετάλλιο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το βιβλίο "Τα ίχνη του χρόνου" (Περίπλους 2014), επιλέχτηκε στα τρία επικρατέστερα βιβλία (μικρή λίστα) για το Κρατικό Βραβείο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έργα του έχουν μεταφραστεί και δημοσιεύτηκαν στα γαλλικά, "Voyage au bout des reves", (μτφ. Annick Schlauder), Editions Marginalles, Brx. 2001, στα γερμανικά, "Der Marathonlaufer", (μτφ. Νίκη Eideneier), εκδ. Polyptychon 1995, "Abends wenn", εκδ. Ρolyptychon, 1995, "Die Alten Hauser", εκδ. Ρolyptychon, 1995, στα τούρκικα, "Kuzeyde bir Yerlerde" (μτφ. Yusuf Toz), στα ιταλικά, "Una Foglia verde oro", (μτφ. Crescenzio Sangiglio), Editrice Argo, 2013, και στα ισπανικά, "El Corredor de Maratones, La interminal agonia del tempo" (μτφ. Sergio Altuna). Δημοσιεύει και εκδίδει, φωτογραφική δουλειά του. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Παραγωγός της εκπομπής σκέψης και λόγου, Τα ταξίδια που ονειρεύτηκα, στην ΕΡΑ. Εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού, το Καταφύγιο. Από το 1990, διευθύνει τον εκδοτικό οίκο, "Έψιλον".

Παύλος Εκτορίδης (Φωτογράφος)


Αγγελική Κουλούρη

Αγγελική Κουλούρη (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Κουλούρη γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Εcole de secretariat στο Friebourg της Ελβετίας. Εργάστηκε στη διεύθυνση του Club Mediteranee, στην Κέρκυρα. Συνεκδότρια του περιοδικού "Κορφιάτης", εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή "Βήματα", το 1987. Ακολούθησαν "Ταξίδια επί τόπου" (1991), "Άπειρος καθρέφτης" (Έψιλον, 2004), και το λεύκωμα "Κόρκυρα Κορυφώ και Κέρκυρα" (Έψιλον 2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
22x22
Βάρος:
0.456 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση