Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γεωργικά και κτηνοτροφικά εργαλεία και σκεύη
(Αναδρομή στο χθες)

Γεωργικά και κτηνοτροφικά εργαλεία και σκεύη
Παρά τον εκβιομηχανισμό και την τεχνολογική εξέλιξη της σύγχρονης εποχής μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας στηρίζεται στην παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Όσο το ενεργειακό πρόβλημα επιτείνεται, όσο η άνιση κατανομή πλούτου δημιουργεί νεόπτωχους και το φάσμα της πείνας συνεχίζει να αποδεκατίζει τις χώρες του τρίτου κόσμου, τόσο πιο πολύ χρειαζόμαστε μία εύρωστη γεωργία και κτηνοτροφία. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και επαγγελματικοί κλάδοι που σχετίζονται μ΄ αυτούς, χρειάζονται κίνητρα και κάθε δυνατή ενίσχυση, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει ως επιτακτική ανάγκη τη συνδρομή τους.
Μέσα σ΄ ένα τέτοιο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο το συγκεκριμένο συγγραφικό έργο αποτελεί ένα πολύτιμο πόνημα. Μπορεί με μια πρώτη ματιά στη θεματολογία που αναπτύσσεται, κάποιος να θεωρήσει ότι οι αναφορές σε γεωργικά και κτηνοτροφικά σκεύη του παρελθόντος είναι παρωχημένες για την εποχή μας. Στην πραγματικότητα όμως, το βιβλίο αυτό αποτελεί σημαντική προσφορά όχι μόνο σ΄ αυτούς που ασχολούνται με τα αντίστοιχα επαγγέλματα, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια συνολική εικόνα για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη ζωή των ανθρώπων που στήριζαν την επιβίωσή τους στα αντίστοιχα επαγγέλματα. Ξεκινώντας από την αρχή της εμφάνισης της ανθρώπινης ύπαρξης στη γη, παρακολουθούμε τα στάδια εξέλιξης των δύο αυτών δραστηριοτήτων στις διάφορες ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας, ρίχνοντας μάλιστα μια πιο εκτενή ματιά σε "θρύλους" του παρελθόντος, όπως οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας.
Έχοντας ήδη μπει στον γοητευτικό κόσμο του χτες, βλέπουμε τα πρώτα στάδια και την εξέλιξη των γεωργικών και κτηνοτροφικών εργαλείων. Μαθαίνουμε τα ονόματά τους. Τα συσχετίζουμε και τα κατανοούμε καλύτερα μέσα από τις αντίστοιχες εικόνες τους που συνοδεύουν κάθε σελίδα. Γνωρίζουμε τις εργασίες με τις οποίες σχετίζονται και τα διάφορα στάδια της παραγωγής, με μια περιγραφή που δείχνει παράλληλα και τον αέναο κόπο των γεωργών και κτηνοτρόφων μας - αρχικά με πολύ υποτυπώδη εφόδια - προκειμένου να φτάσουν στο τελικό πολυπόθητο γεωργικό και κτηνοτροφικό προϊόν.
Στο συγκεκριμένο έργο βλέπουμε και "εργαλεία" που υποδηλώνουν το άγχος τους να "πάνε όλα καλά", όπως η αναφορά αντικειμένων που τους προστάτευαν από το "κακό μάτι", συσκευές αποθήκευσης και μεταφοράς τροφίμων και διάφορα άλλα σκεύη και εργαλεία που μας ζωντανεύουν την εικόνα και τον κόπο του χτες. Μέσα σ΄ όλα αυτά πολύτιμη συνεισφορά για τις νεώτερες γενιές αποτελεί η αξιόλογη αναφορά επαγγελμάτων που σχετίζονταν με το μόχθο της γης.
[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

29χ23 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 390.495 (Λαογραφία, Ελληνική)
ISBN: 978-960-93-0605-8
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0605-5
Βάρος: 1.287 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
50.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπαδούδης, Κωνσταντίνος Γ.
Ο Κωνσταντίνος Παπαδούδης γεννήθηκε από μετανάστες γονείς το 1965 στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου και μεγάλωσε. Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Τάσση με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Όλγα. Στο Αμβούργο τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές, αποκτώντας ταυτόχρονα Ελληνικό απολυτήριο αλλά και το Γερμανικό απολυτήριο Realabschlus. Συνέχισε τις σπουδές του στην ειδική επαγγελματική σχολή Ηλεκτρονικών, Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, απ΄ όπου και αποφοίτησε, για να καταστεί στη συνέχεια πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Αμβούργου. Την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία απέκτησε στο Αμβούργο, ως στέλεχος πολλών σημαντικών εταιρειών. Επί σειρά ετών διετέλεσε Τεχνικός Διευθυντής Ευρώπης, στην κατασκευάστρια εταιρία επικοινωνιακού εξοπλισμού Perle Systems Limited. Η αγάπη του όμως για την Ελλάδα τον έφερε σύντομα στα πάτρια εδάφη, όπου συνέχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα. Σήμερα είναι Διαχειριστής της εταιρείας Data Communication Systems, η οποία παρέχει ειδικές υπηρεσίες τεχνικής φύσεως, ανάπτυξης εξειδικευμένων Software ERP, CRM κ.ά. Η ενασχόλησή του με τη Λαογραφία και την Παράδοση ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Στην παιδική του ηλικία, όταν επισκέπτονταν κυρίως τα καλοκαίρια τα πάτρια εδάφη, διέθετε τον περισσότερο χρόνο του στην εκμάθηση των αγροτικών - κτηνοτροφικών ενασχολήσεων και στη σπουδή της φύσης. Η Λαογραφία και η Παράδοση είναι οι αγαπημένες του ερασιτεχνικές ενασχολήσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.