Οικονομικά με ανθρώπινο πρόσωπο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οικονομικά με ανθρώπινο πρόσωπο

Julie A. Nelson

19.00€ -27% 13.87€
Στο καινοτόμο αυτό βιβλίο, η Julie A. Nelson απομυθοποιεί τις θεωρίες που παρουσιάζουν ένα οικονομικό γίγνεσθαι όπου δεν έχουν θέση οι ηθικές αξίες και οι ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία ως ένα ψυχρό και ανελέητο σύστημα, που δεν υπόκειται σε κανέναν εξωγενή έλεγχο. Η συγγραφέας προσεγγίζει κριτικά τη μηχανιστική αντίληψη για την οικονομία - που ενστερνίζονται τόσο οι ορθόδοξοι όσο και οι αριστεροί οικονομολόγοι, παρά τις φαινομενικά αγεφύρωτες διαφορές τους. Υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη των αγορών και των επιχειρήσεων μπορεί να συμβαδίσει με τη συλλογική ευημερία και την ηθική, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι η οικονομία δεν είναι "μηχανή", αλλά μοχλός για την προκοπή των ανθρώπων.
Αντιγόνη Λυμπεράκη

Αντιγόνη Λυμπεράκη (Επιμέλεια)

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε οικονομικά και ανάπτυξη στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Σάσεξ. Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Κρήτης, Αθηνών και City University of New York (Queen΄ s College). Έχει εκδώσει άρθρα και βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γύρω από θέματα βιομηχανικής αναδιάρθρωσης και πολιτικής, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απασχόλησης. Έχει συντονίσει τα Εθνικά Σχέδια για την Απασχόληση 2001, 2002 και 2003 και είναι μέλος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ.


Αθανάσιος Κατσικερός (Μεταφραστής)


Julie A. Nelson (Συγγραφέας)

Η Julie A. Nelson είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το University of Wisconsin-Madison των ΗΠΑ. Eίναι ερευνήτρια και συγγραφέας. Συνεργάζεται με το Global Development and Environment Institute του Tufts University στις ΗΠΑ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
208
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.361 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση