Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαχείριση πιστωτικού κινδύνου

Offer
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι η παρουσίαση των σύγχρονων τεχνικών αποτίμησης του Πιστωτικού Κινδύνου (Credit Risk) και η αποσαφήνιση των χαρακτηριστικών από τα οποία εξαρτάται και επηρεάζεται άμεσα.

Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό: χρηματοοικονομικούς αναλυτές, τραπεζικά στελέχη, στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών, φοιτητές και ερευνητές.

Μεταξύ άλλων, το βιβλίο καλύπτει τα ακόλουθα:
- Εισαγωγή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: (Διάκριση μεταξύ αγορών χρήματος και κεφαλαίου, δομή και λειτουργία του χρηματοοικονομικού συστήματος, διάκριση τραπεζών, σύστημα διαχωρισμού εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής, χρηματοδοτική λειτουργία, γενικές αρχές πιστοδοτικής πολιτικής, τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, είδη δανείων).
- Προσέγγιση πιστωτικού κινδύνου (Σπουδαιότητα Πιστωτικού Κινδύνου για τις Τράπεζες, Η "Βασιλεία ΙΙ": οι τρεις πυλώνες, πιστωτικός κίνδυνος - τυποποιημένη προσέγγιση και η προσέγγιση των εσωτερικών διαβαθμίσεων, αναμενόμενη και μη-αναμενόμενη ζημιά, μέθοδοι μέτρησης του πιστωτικού κινδύνου).
- Χαρακτηριστικά πιστωτικού κινδύνου (ανάλυση πιστωτικού κινδύνου, κατάταξη των δανειοληπτών σε περιοχές κινδύνου (credit rating), περιπτώσεις κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από μία χορήγηση, δείκτης απόστασης για αθέτηση, τα ποιοτικά κριτήρια-γενικά χαρακτηριστικά, κριτήρια αξιολόγησης πιστοδοτήσεων, σύστημα βαθμολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας δανειολήπτη).
- Ανασκόπηση μοντέλων πιστοληπτικής διαβάθμισης δανειοληπτών - credit scoring (τεχνικές εκτίμησης του πιστωτικού κινδύνου, παραμετρικές τεχνικές, μη-παραμετρικές τεχνικές, είδη μοντέλων πιστωτικού κινδύνου, μοντέλα βαθμολόγησης ή διαβάθμισης του πιστωτικού κινδύνου, τα συστήματα FINEVA και FINCLAS, προδιαγραφές των συστημάτων, η διαδικασία ανάπτυξης μοντέλων πιστωτικού κινδύνου, επικύρωση των συστημάτων credit scoring).
- Καλλιέργεια πιστωτικής κουλτούρας σε έναν τραπεζικό οργανισμό (Καθορισμός της Π.Κ., εταιρικές προτεραιότητες και Π.Κ, υιοθετώντας μια νέα πιστωτική κουλτούρα).

24χ17 εκ., 140 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διοίκηση και Χρηματοοικονομική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 332.1 (Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες ), 332 (Χρηματοοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-461-235-2
ISBN (10ψήφιο): 960-461-235-2
Βάρος: 0.294 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ζοπουνίδης, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής και προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης. Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 30 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.

Ο Χρήστος Μ. Λεμονάκης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2004 διδάσκει στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Κρήτης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.