Άντε τώρα να παραπονεθείς στο Θεό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άντε τώρα να παραπονεθείς στο Θεό

Κώστας Τσόκλης

16.96€ -26% 12.55€

Να πεις με εκατόν πενήντα λέξεις γιατί ζεις, γιατί κάνεις τέχνη, για ποιον. Αν πεις γιατί αγάπησες, τι αγάπησες, ποιον, τι συμπεράσματα έβγαλες για τη ζωή, για το θάνατο, για την τέχνη, για τη φύση, για την ανθρώπινη συμπεριφορά, πόσες λέξεις σου μένουν για να παραδεχθείς τα λάθη σου, να υπερασπιστείς τις αδυναμίες σου, να αμφισβητήσεις τα υποθετικά σου χαρίσματα; Πόσος χρόνος για να παρατηρείς ακόμα το πρόσωπό σου στον καθρέφτη; Εκατόν πενήντα λέξεις για δεκαπέντε χρόνια επιμονής. . . δέκα λέξεις το χρόνο. Είναι λίγο; Πολύ; (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θανάσης Θ. Νιάρχος

Θανάσης Θ. Νιάρχος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θανάσης Νιάρχος γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Γαλλική Φιλολογία. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Ποίηση: "Εικοσιτέσσερα νυχτερινά τραγούδια" (1970) και "Έρως έρωτας" (1979). Δοκίμια: "Η ανθρώπινη ανησυχία" (1973), "Κατά μέτωπο" (1980), "Ο αόρατος χρόνος" (1988), "Ημερολόγιο μιας διαμαρτυρίας" (1999), "Ο έρωτας για τους άλλους" (1999), "Καθάπερ φερομένης βιαίας πνοής" (1999), "Για τον Άγγελο Τερζάκη" (2002). Συνομιλίες με εκπροσώπους των ελληνικών γραμμάτων με τους τίτλους "Πραγματογνωμοσύνη της εποχής" (1976) και "Τα παιδικά μου χρόνια" (2003). Από το 1981 εκδίδει μαζί με τον Αντώνη Φωστιέρη το λογοτεχνικό περιοδικό "Η λέξη". Έχει την επιμέλεια της σειράς "Σκέψη, Χρόνος και Δημιουργοί" των εκδόσεων Καστανιώτη, στην οποία φιλοξενούνται κείμενα σημαντικών δημιουργών του νεοελληνικού πολιτισμού. Έχει μεταφράσει βιβλία των Κάφκα, Μίλερ, Λούθερ Κινγκ, Κοκτώ, κ.ά. Είναι επίσης συνεργάτης της εφημερίδας "Τα Νέα".

Κώστας Τσόκλης

Κώστας Τσόκλης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη. Η υποτροφία που του δόθηκε το 1957 στάθηκε η αφορμή για να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί αρχικά στη Ρώμη, για τρία χρόνια, και αμέσως μετά στο Παρίσι, για δεκαέξι χρόνια, με ενδιάμεσο σταθμό, για ενάμισι χρόνο, στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια της παρομονής του στις ευρωπαϊκές αυτές πόλεις, έρχεται σ ΄ επαφή με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις που συντελούσαν εκεί, ενώ για επηρεαστεί από αυτές θα χρειαστεί να "ξεχάσει" -όπως λέει ο ίδιος- όσα είχε μάθει στην ΑΣΚΤ της Αθήνας. Έτσι ο Τσόκλης, μαζί με πολλούς ακόμη καλλιτέχνες της γενιάς του που έζησαν την εποχή εκείνη στο εξωτερικό (όπως είναι ο Β. Κανιάρης, ο Ν. Κεσσανλής, ο Μ. Κοντός, ο Γ. Γαΐτης κ.ά.), μετέχει στους προβληματισμούς της σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης, ενώ δεν θ΄ αργήσει να παίξει και ο ίδιος ενεργό ρόλο στις νέες εξελίξεις της εικαστικής δημιουργίας. Ο Κώστας Τσόκλης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες που συνέβαλαν στο να μεταφερθούν στην Ελλάδα τα μηνύματα της σύγχρονης τέχνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
202
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.324 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση