Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κβαντικά συστήματα πολλών σωματιδίων
Συγγραφέας:   Γρηγόριος Χ. Ψαλτάκης


Offer
Tο βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στις τεχνικές της κβαντικής θεωρίας των συστημάτων πολλών σωματιδίων με εφαρμογές στη φυσική συμπυκνωμένης ύλης. Οι στοιχειώδεις αρχές της κβαντομηχανικής αποτελούν την αφετηρία για την ανάπτυξη της γλώσσας της δεύτερης κβάντωσης, με τη βοήθεια της οποίας εισάγονται και αναλύονται μια σειρά από βασικά μοντέλα αλληλεπιδρώντων σωματιδίων. Ακολουθεί μια εκτενής παρουσίαση της θεωρίας των συναρτήσεων Green, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τα παρατηρήσιμα μεγέθη των φυσικών συστημάτων σε πεπερασμένες θερμοκρασίες. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσεται η μέθοδος των εξισώσεων κίνησης και η τεχνική των διαγραμμάτων Feynman, που αποτελούν τα κύρια εργαλεία υπολογισμού των συναρτήσεων Green. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές πτυχές των φαινομένων της υπερρευστότητας, της υπεραγωγιμότητας και του μαγνητισμού.

Το βιβλίο απευθύνεται στους μεταπτυχιακούς και προχωρημένους προπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των συστημάτων πολλών σωματιδίων με βάση τις αρχές της κβαντομηχανικής και της στατιστικής μηχανικής. Επιπλέον, προτίθεται να είναι χρήσιμο και στους ερευνητές του πεδίου ως αναφορά για τις τεχνικές που πραγματεύεται.

24χ18 εκ., 728 σελίδες
Ονομασία σειράς: Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Θετικών Επιστημών
Ονομασία υποσειράς: Φυσική
Τόπος έκδοσης: Ηράκλειο Κρήτης
Ταξινόμιση DDC: 530.12 (Κβαντική φυσική)
Άλλα πρόσωπα: Στέφανος Λ. Τραχανάς (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-524-266-4
ISBN (10ψήφιο): 960-524-266-4
Βάρος: 1.579 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
45.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.