Διεθνής πολιτική οικονομία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διεθνής πολιτική οικονομία

Θεωρία και πράξη

Theodore Η. Cohn

49.57€ -30% 34.60€

Το ανά χείρας βιβλίο έχει σκοπό να εισαγάγει τους προπτυχιακούς, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους οικονομικούς αναλυτές στα σύνθετα, σημαντικά και επίκαιρα -όσο ποτέ άλλοτε- ζητήματα της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας. Στη βάση του αναγκαίου θεωρητικού και ιστορικού πλαισίου του 20ου αιώνα, ερμηνεύονται αφενός το ευρύτατο φάσμα των οικονομικών και πολιτικών δεδομένων και αφετέρου τα αντίστοιχα διεθνή οικονομικά γεγονότα που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική ύφεση των ημερών μας. Το βιβλίο επιχειρεί μια αναλυτική προσέγγιση στη διεθνή πολιτική οικονομία, εστιάζοντας και στη θεωρία και στην πράξη. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θανάσης Α. Βασιλείου

Θανάσης Α. Βασιλείου (Επιμέλεια)

Ο Θανάσης Βασιλείου γεννήθηκε το 1957 στη Θήβα. Σπούδασε οικονομία και πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε για χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό "Διαβάζω", τo "Ithaca", τη "Νέα Πολιτική", την "Παράγραφο", το "Οροπέδιο", το "7 Ημέρες της Καθημερινής" κ.ά. και είναι συνεργάτης της κυριακάτικης "Καθημερινής". Εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων και ως μεταφραστής. Έργα του: "Λεξικό επιστημών του ανθρώπου" (με τον Ν. Σταματάκη, Gutenberg, 1992), "Αρχές οικονομικής θεωρίας" (για την Γ΄ Λυκείου, Gutenberg, 2001), "Σαρωνικός άνωθεν" (Μίλητος, 2009), "Πήλιο, το όνομα του παραμυθιού" (Μίλητος, 2009) "Ιόνια νησιά άνωθεν" (Μίλητος, 2009), "Αρχαίοι τόποι" (Μίλητος, 2009), "Βόρειες Σποράδες άνωθεν" (Μίλητος, 2009) κ.ά. Μεταφράσεις: David Romer, "Προχωρημένη μακροοικονομική", εκδ. Τυπωθήτω, 2006, Ivan T. Berend, "Οικονομική ιστορία του ευρωπαϊκού 20ού αιώνα. Τα οικονομικά καθεστώτα από το Laissez-Faire στην παγκοσμιοποίηση", εκδ. Gutenberg, 2009, κ.ά.

Νίκος Λούντος (Μεταφραστής)


Παναγιώτης Ι. Τσάκωνας

Παναγιώτης Ι. Τσάκωνας (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Παναγιώτης Ι. Τσάκωνας είναι Επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις και "Σπουδές για την Ασφάλεια" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Reading (Μ. Βρετανία). Διετέλεσε υπότροφος - ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.), Research Fellow στο ΝΑΤΟ, μεταδιδακτορικός υπότροφος-ερευνητής στο Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Harvard και Fulbright Fellow στο Center for International and Area Studies του πανεπιστημίου Yale. Εργάστηκε επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Διεθνούς Πολιτικής στην εφημερίδα New Europe (1994-96), ως επιστημονικός σύμβουλος στη Διεύθυνση Στρατηγικών Μελετών του υπουργείου εθνικής άμυνας (1996-98), ως ειδικός επιστήμων στο υπουργείο εξωτερικών και ως σύμβουλος του υπουργού των εξωτερικών (1999-2003). Έχει επιμεληθεί βιβλία και συγγράψει μελέτες και μονογραφίες σχετικά με ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας (το ζήτημα του ελέγχου των εξοπλισμών στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη), θεωρίας διεθνών σχέσεων (ειδικότερα θεωρίας σχηματισμού των συμμαχιών και θεωρίας διεθνών καθεστώτων ασφαλείας), ελληνο-τουρκικών σχέσεων και ελληνικής και τουρκικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Άρθρα του και συνεισφορές του σε συλλογικά έργα έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στη Νέα Ζηλανδία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και σε επιστημονικές επιθεωρήσεις. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων.

Δημήτρης Μπουραντώνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Δημήτρης Μπουραντώνης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διενών Σχέσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Theodore Η. Cohn (Συγγραφέας)

Ο Theodore Η. Cohn γεννήθηκε το 1940. Είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU) του Καναδά. Στα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η διεθνής και περιφερειακή οικονομική πολιτική, οι διεθνείς θεσμοί και οι θεωρίες των διεθνών σχέσεων. Είναι συγγραφέας των έργων "International Politics of Agricultural Trade" (1990), "Power in the Global Era: Grounding Globalization" με τους Stephen McBride και John Wiseman (2000), "Governing Global Trade: International Institutions in Gonflict and Convergence" (2002) κ.ά. και συντάκτης πολυάριθμων δημοσιεύσεων στο αντικείμενο των διεθνών συναλλαγών και άλλων τομέων της διεθνούς πολιτικής οικονομίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
694
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.17 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση