Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γενική χημεία και ενόργανη ανάλυση
(Θέματα και εργαστηριακές ασκήσεις)

Γενική χημεία και ενόργανη ανάλυση
Μέσα σε σύντομο σχετικά διάστημα (δύο χρόνια), προχωρήσαμε στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου. Η παρούσα έκδοση προέκυψε μετά από τη χρησιμοποίηση του βιβλίου σε διάφορα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου Εργαστήρια Γενικής Χημείας και βασικής Ενόργανης Ανάλυσης αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η επικοινωνία μου με τους υπεύθυνους των εργαστηρίων αυτών και οι υπoδείξεις τους για συγκεκριμένα μέρη της ύλης του βιβλίου που έπρεπε να συμπληρωθούν, να βελτιωθούν, ή να διορθωθούν αποτέλεσε ουσιαστικό κίνητρο για την προετοιμασία της δεύτερης έκδοσης. Για το λόγο αυτό τους ευχαριστώ θερμά.
Η δομή του βιβλίου διατηρήθηκε παρόμοια με αυτή της πρώτης έκδοσης: ένα θεωρητικό μέρος προηγείται του πειραματικού, σε κάθε κεφάλαιο το οποίο πραγματεύεται ένα διαφορετικό θέμα της Γενικής Χημείας ή της Ενόργανης Ανάλυσης. Όπου ήταν απαραίτητο, στην παρούσα έκδοση το θεωρητικό μέρος συμπληρώθηκε είτε με επιπλέον πληροφορία, είτε με παραδείγματα, ώστε να δίνεται πληρέστερη εικόνα για το θέμα υπό συζήτηση. Στα πειράματα που περιγράφονται, σε μερικές περιπτώσεις είτε έγιναν αποσαφηνίσεις, είτε βελτιώσεις του κειμένου ώστε η περιγραφόμενη πειραματική διαδικασία να γίνεται πιο απτή. Όπου θεωρήθηκε σκόπιμο, έγιναν μικρές αλλαγές σε συγκεκριμένα σημεία της πειραματικής διαδικασίας, με σκοπό τη διευκόλυνση των φοιτητών, ή την εξοικονόμηση χρόνου. Επίσης, προστέθηκε ένα πείραμα που αφορά σε συμπλοκομετρικές ογκομετρήσεις, με εφαρμογή στον προσδιορισμό της σκληρότητας του νερού, το οποίο συμπληρώνει με απαραίτητη πληροφορία το δέκατο κεφάλαιο.
Η δεύτερη έκδοση περιέχει και ένα καινούριο κεφάλαιο, στο οποίο περιγράφεται η τεχνική της ηλεκτροφόρησης. Η ηλεκτροφόρηση αποκτά όλο και μεγαλύτερη σπουδαιότητα ως τεχνική διαχωρισμού και ποιοτικού και ποσοτικού προσδιορισμού, με ολοένα αυξανόμενο εύρος εφαρμογών. Για το λόγο αυτό αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα στην ύλη του βιβλίου.
Έγινε προσπάθεια να διορθωθούν τα ορθογραφικά λάθη και τα λάθη από παραδρομή που υπήρχαν στην πρώτη έκδοση. Για την επισήμανση των λαθών αυτών ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όσους άλλους είχαν την καλοσύνη να με ενημερώσουν.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

25χ18 εκ., 408 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 540.07 (Χημεία - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη))
ISBN: 978-960-418-187-2
ISBN (10ψήφιο): 960-418-187-4
Βάρος: 0.862 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
25.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.