Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία
(Η παράδοση)

Offer
Η νέα και βελτιωμένη "Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία" είναι ένα έργο το οποίο φιλοδοξεί να δώσει στο ελληνικό κοινό μια όσο το δυνατόν πληρέστερη και πιο ενημερωμένη εικόνα των θεωρητικών, εμπειρικών και πειραματικών ερευνών που εντάσσονται στο χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας.

Ο αναγνώστης του συγγράμματος δεν θα γνωρίσει μόνο πώς δημιουργείται και λειτουργεί η κοινωνική σκέψη, θα μάθει επίσης πώς λειτουργεί και χειραγωγείται η συλλογική συμπεριφορά, γεγονός που θα του επιτρέψει να δει μια σχετικά άγνωστη πτυχή του κοινωνικού και ψυχολογικού γίγνεσθαι, το οποίο όχι μόνο υφίσταται, αλλά και -είτε το ξέρει είτε όχι- δημιουργεί.

Το έργο απευθύνεται στους φοιτητές των τμημάτων ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και άλλων επιστημών του ανθρώπου και της κοινωνίας, οι οποίοι, μέσα από το πρόγραμμα σπουδών τους αλλά και εξαιτίας των επιστημονικών ενδιαφερόντων τους, καλούνται να ασχοληθούν συστηματικά με το γνωστικό αντικείμενο της κοινωνικής ψυχολογίας.

Απευθύνεται επίσης σε όλους εκείνους που αρνούνται να είναι έρμαια των γεγονότων, παθητικοί δέκτες των έντεχνων όσο και καθημερινών χειρισμών, θεσμοθετημένων ή μη, των οποίων αντικείμενο είναι οι πολίτες των σύγχρονων κοινωνιών.

Η "Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία" είναι διαρθρωμένη στους ακόλουθους τέσσερις τόμους:
- Τόμος Α: Επιστημολογικοί προβληματισμοί και μεθοδολογικές κατευθύνσεις.
- Τόμος Β: Η παράδοση
- Τόμος Γ: Σύγχρονες τάσεις στην κοινωνική ψυχολογία
- Τόμος Δ: Εφαρμογές.

Περιέχονται τα κείμενα:

Μέρος τρίτο
Πρώιμη κοινωνική ψυχολογία

- Σ. Παπαστάμου, "Η ψυχολογία των μαζών και ο Gustave Le Bon", (κεφάλαιο 10)
- Γ. Προδρομίτης, "Η ανακάλυψη του "κοινού" και η εφεύρεση της "κοινής γνώμης" από τον Gabriel Tarde", (κεφάλαιο 11)
- Κ. Λέτσιος, "Το ψυχόδραμα και ο Jacob Moreno", (κεφάλαιο 12)
- Ν. Χρηστάκης, "Το φαινόμενο της πειθούς: οι κοινωνικές στάσεις και η αλλαγή τους", (κεφάλαιο 13)
- Ν. Χρηστάκης, "Κοινωνικές θέσεις και ρόλοι", (κεφάλαιο 14)
- Α. Χαντζή, "Κοινωνικά στερεότυπα και διομαδικές σχέσεις", (κεφάλαιο 15)
- Α. Ξενικού, "Η θεωρία της ισορροπίας", (κεφάλαιο 16)
- Ξ. Χρυσοχόου, Σ. Παπαστάμου, "Η θεωρία της κοινωνικής σύγκρισης", (κεφάλαιο 17)
- Θ. Αποστολίδης, Σ. Παπαστάμου, "Η θεωρία της γνωστικής ασυμφωνίας", (κεφάλαιο 18)
- Σ. Παπαστάμου, "Η θεωρία της ψυχολογικής αναδραστικότητας", (κεφάλαιο 19)
- Α. Ξενικού, "Η κοινωνική απόδοση", (κεφάλαιο 20)


Σημείωση: Επανέκδοση: Ελληνικά Γράμματα, 2006.

24χ17 εκ., 478 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνική Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 4
ISBN Set: 960-89772-1-5
ISBN13 Set: 978-960-89772-1-1
Ταξινόμιση DDC: 302 (Κοινωνική ψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Στάμος Παπαστάμου (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-89772-3-5
ISBN (10ψήφιο): 960-89772-3-1
Βάρος: 0.794 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
32.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αθηνά Ξενικού είναι επίκουρη καθηγήτρια κοινωνικής και οργανωτικής ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1991 τελείωσε τις βασικές της σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα το 1996 από το University College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε ως βοηθός στο University College London και στο City University, επίσης υπήρξε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο London Business School. Από το 1999 εργάζεται στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εργασιακής και Οργανωτικής Ψυχολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (Chartered Psychologist). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη μελέτη του εργασιακού κλίματος και κουλτούρας των οργανισμών, της ηγεσίας, των κινήτρων και της εργασιακής ικανοποίησης, όπως και των κοινωνικών διαδικασιών που επιδρούν στη δημιουργική συμπεριφορά.

Ο Στάμος Παπαστάμου είναι καθηγητής Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Γεράσιμος Προδρομίτης είναι επίκουρος καθηγητής Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις διαδικασίες κοινωνικής επιρροής και στους μηχανισμούς αντίστασης στην κοινωνική επιρροή, καθώς και στους τρόπους διαμόρφωσης, αναπαραγωγής και διάδοσης των κοινωνικών αναπαραστάσεων.

Η Ξένια Χρυσοχόου είναι κοινωνική ψυχολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια διαπολιτισμικής ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris-V, από όπου πήρε και τη διδακτορική διατριβή της. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια της Lille και της Reims και στο Paris-V στη Γαλλία, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Surrey στη Μεγάλη Βρετανία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την κοινωνιοψυχολογική διάσταση της ταυτότητας στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες και συγκεκριμένα τη δημιουργία και εξέλιξη της εθνικής ταυτότητας και των διομαδικών σχέσεων σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Ένας ειδικότερος τομέας ενασχόλησής της είναι η αντίληψη περί δικαιοσύνης και ο καταμερισμός πόρων σε ομάδες με ασύμμετρες σχέσεις, καθώς και τα προβλήματα πολιτισμικής προσαρμογής και οι σχέσεις μεταξύ μεταναστών και εγχώριας κοινωνίας. Δουλεύει επίσης πάνω στη διαμόρφωση της "κοινής λογικής" και των πεποιθήσεων και στην αλληλεπίδραση κοινωνικών αναπαραστάσεων και ταυτότητας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.