Με οικογένεια
zoom in
10.09€ -10% 9.08€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606999352

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Μίνωας

Μπορεί ένα κοριτσάκι να αντιπαλέψει μονάχο τη ζωή; Μπορεί να κερδίσει την καρδιά ενός αυστηρού γέροντα; Μπορεί να τα βγάλει πέρα με τόσες ραδιουργίες, για να παραμερίσει ένα πλήθος αντίθετων συμφερόντων; Μπορεί να αποκτήσει τέτοια επιρροή πάνω σ` έναν ισχυρό άνθρωπο, σε βαθμό που να τον κάνει να αλλάξει τη ζωή ενός τόπου; Κι όμως ναι! Η μικρή ορφανή Περίνα, η ξυπόλητη και κουρελιάρα, που έπεσε λιπόθυμη από την πείνα, καταφέρνει χάρη στην καρτερία, την εξυπνάδα και την εργατικότητά της, να γίνει το στήριγμα κάθε κατατρεγμένου. Τη λατρεύει όλος ο κόσμος. Θα την αγαπήσετε κι εσείς.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Καλλιόπη Α. Σφαέλλου - Βενιζέλου

Καλλιόπη Α. Σφαέλλου - Βενιζέλου (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1912 και από το 1931 βρίσκεται εγκατεστημένη στην Αθήνα. ΄Εξι χρόνια αργότερα άρχισε να εργάζεται στον περιοδικό τύπο και το 1957 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, Το μυστικό του σοφού, με υπόθεση διαστημική. ΄Εγραψε πολλά βιβλία, τα μισά σχεδόν εμπνευσμένα από την ιστορία, γερά θεμελιωμένα πάνω σε ιστορικά στοιχεία. ΄Ολα έχουν έναν κοινό σκοπό: την καλλιέργεια της ανθρωπιάς. Πέρα από την παιδική λογοτεχνία ασχολήθηκε με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, έχει εκδόσει ακόμη έναν τόμο διηγημάτων και τρεις μελέτες, μια για τον Καβάφη, μια για τον Καρκαβίτσα, με θέμα Η γυναίκα στο έργο του Καρκαβίτσα, και μια για τον Ελύτη.

Hector Malot

Hector Malot (Συγγραφέας)

Ο Έκτωρ Μαλό γεννήθηκε στο Λα Μπούιγ της Γαλλίας, το 1830, και υπήρξε ένας από τους πιο παραγωγικούς μυθιστοριογράφους του κόσμου. Έγραψε περί τα εβδομήντα μυθιστορήματα και διάφορες άλλες εργασίες. Τα αριστουργήματά του είναι το "Χωρίς οικογένεια", με ήρωα ένα έκθετο αγοράκι και το "Με οικογένεια", με ηρωίδα ένα κοριτσάκι. Μεταξύ των αριστουργημάτων του συγκαταλέγεται, επίσης, και το μυθιστόρημά του "Ο υπολοχαγός Βονέ". Ο Μαλό διακρίνεται για την ευαισθησία του και την ικανότητα να δίνει ζωντανούς χαρακτήρες. Το μυθιστόρημά του "Χωρίς οικογένεια" (1878), βραβεύτηκε από τη Γαλλική Ακαδημία. Το "Με οικογένεια" κυκλοφόρησε το 1893 και έτυχε πολλών τιμητικών διακρίσεων. Τα δυο αυτά μυθιστορήματα ανήκουν στ΄ αριστουργήματα της παιδικής λογοτεχνίας και μεταφέρουν τη συγκίνηση και τα ευγενικά τους μηνύματα από γενιά σε γενιά. Ο Μαλό πέθανε το 1907.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
365
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.435 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση