Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ναυπακτία
(Από το Αντίρριο)
Συγγραφέας:   Γιάννης Ρουσόπουλος


Ναυπακτία
Το υλικό του βιβλίου παράχθηκε μετά από τετραετή εργασία στην περιοχή. Είναι μια μεγάλη και μεθοδική περιήγηση στο γεωγραφικό χώρο της Ναυπακτίας και Κάτω Δωρίδας. Ο αναγνώστης περιηγείται ερχόμενος σε επαφή με τη γεωγραφία, τη φυσιογραφία και το τοπίο, την οικολογία και την άγρια ζωή. Αρκετή πληροφορία στα παραπάνω πεδία έχει αποτυπωθεί εδώ πρωτογενώς κατόπιν εργασίας πεδίου, αφού τα βιβλιογραφικά δεδομένα (π.χ. για ορνιθοπανίδα, ομάδες χλωρίδας όπως οι ορχιδέες κλπ.) ήταν ανεπαρκή ή ανύπαρκτα. Στον ίδιο χώρο όπου ερμηνεύεται η φύση, ο αναγνώστης συναντά τους ανθρώπους, την ιστορία και τα μνημεία τους, τον ιδιαίτερο πολιτισμό της υπαίθρου.
Ένας από τους αρχικούς στόχους μου ήταν και η ανάδειξη της προαιώνιας και αμφίδρομης σχέσης τοπίου-ανθρώπου, ο οποίος - θέλω να πιστεύω - έχει επιτευχθεί. Το θέμα αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ορεινά Κράβαρα, όπως αντίστοιχα και στα πολύνησα του Αιγαίου.
Ένας ακόμα στόχος ήταν μέσα από την κυριαρχία της εικόνας και τον οπτικό εντυπωσιασμό που χαρακτηρίζουν γενικά τα λευκώματα, ο αναγνώστης να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει κείμενο με περιεκτική και ουσιαστική πληροφορία.
Επίσης, με απασχόλησε ιδιαίτερα η τεχνική αρτιότητα, πράγμα που θέλω και μελλοντικά να χαρακτηρίζει τις δουλειές μου.

Γιάννης Ρουσόπουλος

24χ26 εκ., 170 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Ναύπακτος
Ταξινόμιση DDC: 938.917 (Αιτωλοακαρνανία - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Γιάννης Ρουσόπουλος (Φωτογράφος)
ISBN: 978-960-89484-0-2
ISBN (10ψήφιο): 960-89484-0-1
Βάρος: 1.14 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.