Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η βυζαντινή πόλη
Συγγραφέας:   Ennio Concina


Offer
Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί συνθετική προσέγγιση μιας ιστορίας εξαιρετικά περίπλοκης: της ιστορίας της πρωτεύουσας και των πόλεων μιας αυτοκρατορίας, η ζωή της οποίας παρατάθηκε από την υστερορωμαϊκή εποχή μέχρι τα μέσα του 15ου αι., εκεί όπου κέντρα διαμορφωμένα κατά την αρχαιότητα έπρεπε να συνυπάρξουν δίπλα σε νεοθεμελιωμένες πόλεις. Είναι η ιστορία της οριστικής κρίσης των πολεοδομικών προτύπων που είχαν διαμορφωθεί στις αρχαίες μήτρες και της επιβολής της χριστιανικής "νέας πόλεως"· της εγκατάλειψης της αγοράς και της δύσκολης παραμονής, κατά τον πρώιμο Μεσαίωνα, στο εσωτερικό περιορισμένων και οχυρωμένων χώρων -πόλεων ωσάν κάστρα-, πίσω από τείχη που συχνά είχαν, κατά μέγα μέρος, ανεγερθεί με υλικό τα διαμελισμένα κατάλοιπα των αρχαίων πόλεων αλλά είναι επίσης και η ιστορία μιας ανάκτησης, που για ποικίλους λόγους ακολούθησε διαφορετικές κατευθύνσεις από εκείνες της Δύσης, η οποία σε μεγάλο βαθμό υπήρξε και υπεύθυνη για τη διακοπή της ιστορίας αυτής. Πρόκειται τέλος για τη συνθετική προσέγγιση της ιστορίας μιας έσχατης ανάκαμψης, μιας ισχυρής αντίστασης απέναντι στην οθωμανική και τη "φράγκικη" πίεση, μέχρι το δραματικό τέλος της αυτοκρατορίας της Ανατολής.

23χ15 εκ., 263 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορία και Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.3 (Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453)
Άλλα πρόσωπα: Κατερίνα Δασκαλάκη (Μεταφραστής) , Νίκος Ε. Καραπιδάκης (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-05-1399-8
ISBN (10ψήφιο): 960-05-1399-6
Βάρος: 0.389 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
24.46
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.61
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Concina, Ennio
Ο Έννιο Κόντσινα γεννήθηκε το 1944 στη Βενετία. Διετέλεσε τακτικός καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Τεργέστης και στη συνέχεια καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Εδώ και πολλά χρόνια είναι τακτικός καθηγητής Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ca Foscari της Βενετίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της ιστορίας της Εγγύς Ανατολής, της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Τουρκίας. Kυριότερα έργα του: "Venezia nell΄eta moderna. Struttura e funzioni" [Η πόλη της Βενετίας κατά τα νεότερα χρόνια. Δομή και λειτουργίες], 1989· "Storia dell΄architettura di Venezia. Dal VII al XX secolo" [Ιστορία της αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Από τον 7ο έως τον 20ό αιώνα], 1995· "Tempo novo". Venezia e il Quattrocento" ["Tempo Novo". Η Βενετία και ο 15ος αιώνας], 2006· "L΄Arsenale delle Repubblica di Venezia" [Ο ναύσταθμος της Βενετίας], 1984· "Navis. L΄umanesimo sul mare" [Navis. Ο ουμανισμός στη θάλασσα], 1990· "Dell΄arabico". A Venezia, tra Rinascimento e Oriente" ["Dell΄arabico". Στη Βενετία, μεταξύ Αναγέννησης και Ανατολής], 1994· "Il Doge e il Sultano. Doc ve Sultan" [Ο Δόγης και ο Σουλτάνος. Doc ve Sultan, δίγλωσση έκδοση, ιταλικά και τουρκικά], 1994· "Fondaci. Architettura, arte e mercatura tra Levante, Venezia e Alemagna" [Φόντακο. Αρχιτεκτονική, τέχνη και εμπόριο μεταξύ της Ανατολής, της Βενετίας και της Γερμανίας], 1997· "Le arti di Bisanzio" [Οι τέχνες στο Βυζάντιο], 2002· "Venezia e Istanbul. Incontri, confronti e scambi" [Βενετία και Πόλη. Συναντήσεις, αντιθέσεις και ανταλλαγές], 2007.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.