Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γυναίκες και διοίκηση επιχειρήσεων
(Εμπόδια, μύθοι και προσδοκίες)

Offer
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια να διερευνηθούν τα προβλήματα, αλλά και τα κάθε είδους εμπόδια, που αντιμετωπίζει η ελληνίδα εργαζόμενη στον τομέα της διοίκησης των επιχειρήσεων. Υπάρχει όντως "γυάλινη οροφή" που ανακόπτει την εξέλιξή της; Είναι ισότιμη με τους άνδρες συναδέλφους της; Είναι, πράγματι, αναγκασμένη να αποδεικνύει καθημερινά την αξία και τις ικανότητές της; Σε τι διαφέρει από τους άνδρες συναδέλφους της ως προς το στυλ διοίκησης; Φορτίζεται από το καθημερινό άγχος και τις απαιτήσεις αυτού του έντονα ανταγωνιστικού χώρου; Πώς αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της επαγγελματικής, αλλά και της προσωπικής-οικογενειακής της ζωής; Υπάρχει, πράγματι, πρόβλημα σεξουαλικής παρενόχλησης και πώς το αντιμετωπίζει; Τι λένε οι στατιστικές για την πορεία και τη θέση της γυναίκας μάνατζερ στην ελληνική αγορά εργασίας; Αυτά είναι κάποια από τα βασικά ερωτήματα στα οποία απαντούν, σε μια συλλογική προσπάθεια, όχι μόνο πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι της αγοράς.

Σημείωση: Πρόλογος: Νάνσυ Παπαλεξανδρή, καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

24χ17 εκ., 332 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 305.4 (Γυναίκα)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Βακόλα (Επιμελητής) , Ελένη Αποσπόρη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-08-0441-6
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0441-9
Βάρος: 0.641 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αποσπόρη, Ελένη
Η Ελένη Αποσπόρη είναι λέκτορας του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ (Ph.D) κοινωνιολογίας του University of Connecticut, USA. Διδάσκει, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα όπως ψυχολογία/κοινωνική ψυχολογία, διαπολιτισμική επικοινωνία, εταιρική επικοινωνία, οργανωσιακή συμπεριφορά, εταιρική κοινωνική ευθύνη και ερευνητική μεθοδολογία. Τα τρέχοντα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν στα θέματα διαπολιτισμικής επικοινωνίας και διαχείρισης της πολυμορφίας στον χώρο εργασίας, συγκριτικής μελέτης πρακτικών διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και εξέλιξης γυναικών στον χώρο εργασίας. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη δυναμική του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει πάνω από 250 ετεροαναφορές στο δημοσιευμένο έργο της και έχει συνεργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα με πανεπιστήμιατου εξωτερικού, όπως τα University of California at Berkeley, Brunel University και University of Newcastle.

Η Μαρία Βακόλα είναι οργανωσιακή ψυχολόγος και εργάζεται ως λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Salford και το μεταπτυχιακό της από το UMIST της Μεγάλης Βρετανίας όπου και εργάστηκε ως λέκτορας για κάποια χρόνια. Έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά στον χώρο της διοίκησης των αλλαγών. Είναι κριτής άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διδάσκει μαθήματα με αντικείμενο τη διοίκηση αλλαγών και τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Για το διδακτικό της έργο έχει τιμηθεί με αριστείο διδασκαλίας από το International MBA του Οικονομιού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα αλλαγών και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αποτελέσματα των οποίων έχει παρουσιάσει σε σεμινάρια στελεχών.

Βαξεβανίδου, Μαρία
Η Μαρία Βαξεβανίδου είναι Διδάκτορας και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στην Οικονομική Ανάλυση και τη Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων. Επίσης, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και στις Ποσοτικές Μεθόδους. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και μελέτες της σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά κι έχει εκπονήσει μελέτες για φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και για το Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ. Είναι στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και έχει υπηρετήσει ως Ακόλουθος Τύπου, Γραμματέας και Σύμβουλος Επικοινωνίας στις Πρεσβείες της Ελλάδος στη Λευκωσία και τη Σόφια.

Η Ζωή Bεvτoύρα-Nεοκοσμίδη σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της δίπλωμα τα έλαβε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργασίες της στα γνωστικά αντικείμενα της Βιομηχανικής Οργάνωσης, των Δημοσίων Σχέσεων και της Ισότητας των Γυναικών έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, και έχει παρουσιάσει εργασίες της σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεδρίων.

Η Δρ. Ελεάννα Γαλανάκη είναι οικονομολόγος με ειδίκευση στη διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού και εργάζεται ως λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το μεταπτυχιακό της από το University of Newcastle upon Tyne της Μ. Βρετανίας και το πτυχίο της από το Οικονομικό Τμήμα του Ο.Π.Α. Έχει εργαστεί για χρόνια στο Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έχει συμμετάσχει και συντονίσει διάφορα ερευνητικά έργα. Επίσης, βοήθησε στον διοικητικό σχεδιασμό και στην οργάνωση του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας του. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συνίστανται στην εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών, στη διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού και στην επιχειρηματικότητα, σχετικά περιοδικά. Διδάσκει διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, οργανωσιακή συμπεριφορά, μάνατζμεντ και επιχειρηματικότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων.

Ο Αναστάσιος Θεοφίλου σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το μεταπτυχιακό του, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), το έλαβε από το Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Athens ΜΒΑ (ΕΜΠ & ΟΠΑ). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργασίες του στα γνωστικά αντικείμενα των Δημοσίων Σχέσεων και της Ισότητας των Γυναικών έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια.

Ιορδάνογλου, Δήμητρα
Η Δήμητρα Ιορδάνογλου (diordan@otenet.gr) διδάσκει στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Ψυχολογία & ΜΜΕ". Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη", όπου βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση. Συνεργάζεται με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες ως σύμβουλος και εκπαιδεύτρια σε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι εξουσιοδοτημένη σύμβουλος Συναισθηματικής Νοημοσύνης από την Hay/McBer-USA.

Μπουραντάς, Δημήτριος Κ.
Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής Ηγεσίας και Μάνατζμεντ, διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Executive MBA και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τα βιβλία που έχει εκδώσει, έχουν γίνει best sellers τα παρακάτω: "Μάνατζμεντ" (εκδόσεις Μπένου, 2002), "Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας" (εκδόσεις Κριτική, 2005). To μυθιστόρημα "Όλα σού τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη" (εκδόσεις Πατάκη) κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ, 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Το βιβλίο του "Επί σκηνής χωρίς πρόβα" (εκδόσεις Πατάκη, 2010) βρέθηκε για αρκετούς μήνες στις λίστες των best sellers. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς, όπως και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Πλήθος συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ιδρυτικό μέλος και συντονιστής της κίνησης πολιτών "Ο Κύκλος των Χαμένων Αξιών" (www.clv.gr). Το βιβλίο του "Leadership Meta-Competencies" (εκδ. Ashgate-Gower) βρέθηκε στις λίστες των μπεστ σέλερ του Amazon.

Η Αφροδίτη Νεοκοσμίδη σπούδασε χημικός στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό δίπλωμα τα έλαβε στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Διετέλεσε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Εργασίες της στα γνωστικά αντικείμενα της Οργανικής Χημείας και των Ανοσοαναλύσεων έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει εργασίες της σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια.

Η Ειρήνη Νικάνδρου είναι λέκτορας σε θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μεταπτυχιακών τίτλων "Μ.Α. in Sociology of Work" από το Boston College των ΗΠΑ και "Master in Business Administration" από το University of Massachusetts at Boston των ΗΠΑ, ενώ η διδακτορική της διατριβή με θέμα "ο ανθρώπινος παράγοντας στις εξαγορές των επιχειρήσεων στην Ελλάδα" εκπονήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά "Journal of Humαn Resource Management", "Journal οι Leadership and Organizational Studies", "Journal of Europeαn Industrial Training" και "Employee Relations". Συμμετέχει ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και ως σύμβουλος σε έργα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η Αθηνά Ξενικού είναι επίκουρη καθηγήτρια κοινωνικής και οργανωτικής ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1991 τελείωσε τις βασικές της σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα το 1996 από το University College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε ως βοηθός στο University College London και στο City University, επίσης υπήρξε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο London Business School. Από το 1999 εργάζεται στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εργασιακής και Οργανωτικής Ψυχολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (Chartered Psychologist). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη μελέτη του εργασιακού κλίματος και κουλτούρας των οργανισμών, της ηγεσίας, των κινήτρων και της εργασιακής ικανοποίησης, όπως και των κοινωνικών διαδικασιών που επιδρούν στη δημιουργική συμπεριφορά.

Η Λήδα Παναγιωτοπούλου είναι λέκτορας σε θέματα Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μεταπτυχιακού τίτλου "Μ.Α. in Human Resource Management" από το University of Newcastle upon Tyne της Αγγλίας. Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο "Στρατηγική διοίκηση ανθρώπινων πόρων στην Ελλάδα και οι επιδράσεις της στην επιχειρησιακή επίδοση", η οποία εκπονήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, βραβεύτηκε το 2001 με το 2o Πανευρωπαϊκό Βραβείο από το European Association of PersonneI Management. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά "International Journal of Humαn Resource Management", "Personnel Review", "Employee Relations" και "Management Decision". Επίσης συμμετέχει ως σύμβουλος σε έργα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Είναι καθηγήτρια διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό από το New York University (1972) και διδακτορικό από το School of Management του University of Bath της Αγγλίας (1986). Εργάστηκε ως βοηθός στο Ο.Π.Α. (πρώην ΑΣΟΕΕ) από τον Σεπτέμβριο του 1973 μέχρι τον Οκτώβριο του 1988 οπότε και εξελέγη λέκτορας. Τον Ιούλιο του 1991 εξελέγη επίκουρη καθηγήτρια, τον Ιούνιο του 1995 αναπληρώτρια και το 1999 καθηγήτρια. Έχει διδάξει στο Ο.Π.Α. (πρώην ΑΣΟΕΕ) τα μαθήματα οικονομική των επιχειρήσεων, διοίκηση προσωπικού, οργάνωση και διοίκηση, δημόσιες σχέσεις και διοίκηση παραγωγής. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και σε διάφορα σεμινάρια για επιμόρφωση στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και στελεχών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα διοίκησης προσωπικού, οργανωτικής συμπεριφοράς, εκπαίδευσης και ανάπτυξης, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και γυναικείας απασχόλησης. Από το 2001 έχει αναλάβει καθήκοντα αντιπρυτάνεως επί Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και του προπτυχιακού τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο ίδιο τμήμα και εκπονεί τη διατριβή της με θέμα τη Γυάλινη Οροφή στον χώρο των επιχειρήσεων υπό το πρίσμα της θεσμικής θεωρίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε εργασίες σχετικές με το αντικείμενό της σε συνεργασία με στελέχη γνωστών εταιρειών, ενώ υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών καθώς και του ιδρύματος Γ. Χαλκιόπουλου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.