Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιστήμη και τεχνολογία υλικών
Συγγραφέας:   Αργύρης Σ. Βατάλης


Επιστήμη και τεχνολογία υλικών
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την συσχέτιση μεταξύ δομής, ιδιοτήτων και κατεργασιών των υλικών -που αποτελεί βασική προϋπόθεση όχι μόνο της δυνατότητας επιλογής του καταλληλότερου υλικού για συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά και της ανάπτυξης νέων υλικών... και αναφέρεται στα είδη των διαθέσιμων υλικών.

Απευθύνεται σε φοιτητές Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. και επιστήμονες ειδικότητας Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών, Χημικού Μηχανικού, Μεταλλειολόγου Μηχανικού, Πολιτικού Mηχανικού και άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με τα υλικά.

Στα πρώτα κεφάλαια εξετάζεται η δομή των υλικών, η στερεοποίηση, οι ατέλειες στη δομή, οι μέθοδοι ελέγχου της δομής και η διάχυση σε στερεή κατάσταση, βασικό φαινόμενο σε πολλές διεργασίες και μετασχηματισμούς φάσεων. Στο 5ο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι μηχανικές δοκιμασίες και ιδιότητες, οι μηχανισμοί παραμόρφωσης και η αστοχία των υλικών. Τα ιδιαιτέρως απαραίτητα στη μελέτη των κραμάτων διαγράμματα φάσεων σε ισορροπία, οι μετασχηματισμοί φάσεων που έχουν μεγάλη σημασία στην κατεργασία των υλικών και οι μέθοδοι αύξησης της αντοχής των μεταλλικών υλικών εξετάζονται στα επόμενα κεφάλαια, ενώ οι μεγάλης τεχνολογικής σπουδαιότητας θερμικές κατεργασίες περιγράφονται στο 9ο κεφάλαιο. Ακολουθεί η παρουσίαση των διαφόρων κατηγοριών των υλικών με τις ιδιότητες, την τυποποίηση και τις εφαρμογές τους. Κατόπιν εξετάζονται οι ηλεκτρικές και μαγνητικές ιδιότητες με ιδιαίτερη αναφορά στα μονωτικά και μαγνητικά υλικά καθώς επίσης και οι οπτικές και θερμικές ιδιότητες των υλικών. Στο τελευταίο κεφάλαιο περιγράφονται οι διάφορες βιομηχανικές επεξεργασίες μορφοποίησης των υλικών.

24χ17 εκ., 539 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 624.153 (Υλικά), 660 (Χημική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-456-137-7
ISBN (10ψήφιο): 960-456-137-5
Βάρος: 1.13 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
34.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.67
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.