Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική θεωρία
(Μακροοικονομία)

Οικονομική θεωρία
Το σύγγραμμα αυτό έχει ως σκοπό να προσεγγίσει με τρόπο απλό και κατανοητό τα θέματα της Μακροοικονομικής Θεωρίας.

Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφεται η έννοια του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ο τρόπος μέτρησής του καθώς επίσης και οι αδυναμίες του ως δείκτης μέτρησης του βιοτικού επιπέδου ενός λαού.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, εξετάζονται οι κυριότερες θεωρίες της διανομής του εισοδήματος και η σχέση της δίκαιης διανομής του εισοδήματος με την οικονομική μεγέθυνση.

Στο τρίτο κεφάλαιο εξετάζονται οι προσδιοριστικοί παράγοντες της συνολικής προσφοράς και της συνολικής ζήτησης, ενώ στο τέταρτο κεφάλαιο επιχειρείται ο προσδιορισμός του εισοδήματος και της απασχόλησης.

Στο πέμπτο κεφάλαιο εξετάζεται η έννοια και οι λειτουργίες του χρήματος, το τραπεζικό σύστημα και οι κυριότερες νομισματικές θεωρίες.

Στο έκτο κεφάλαιο αναλύεται ο ρόλος των δημοσίων δαπανών και των δημοσίων εσόδων, καθώς επίσης και επιδράσεις της δημοσιονομικής πολιτικής στην οικονομία.

Στο έβδομο κεφάλαιο εξετάζεται η συμπεριφορά των μακροοικονομικών μεγεθών στις φάσεις του οικονομικού κύκλου, διερευνώνται τα αίτια που προκαλούν αυτούς τους οικονομικούς κύκλους και εξετάζονται επίσης τα προβλήματα του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Τέλος, στο όγδοο κεφάλαιο εξετάζεται η μακροοικονομική πολιτική στην ελληνική οικονομία για την περίοδο 1981-2004 καθώς και οι επιδράσεις του μονοπωλιακού βαθμού των επιχειρήσεων στη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας.

24χ17 εκ., 291 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική)
ISBN: 978-960-456-127-8
ISBN (10ψήφιο): 960-456-127-8
Βάρος: 0.616 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παυλίτσας, Κωνσταντίνος Χ.
Ο Κώστας Παυλίτσας γεννήθηκε το 1967 στα Γρεβενά και κατοικεί στην Κοζάνη. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έλαβε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τίτλο: "Η συμμετοχή του συντελεστή εργασία στη διανομή του εθνικού εισοδήματος". Διδάσκει στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας μεγάλο εύρος μαθημάτων όπως: πολιτική οικονομία, διαχείριση φυσικών πόρων, οργανωσιακή συμπεριφορά, διοίκηση ολικής ποιότητας, συμπεριφορά καταναλωτών, κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.