Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνή λογιστικά πρότυπα 2009
(Συμπεριλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις και βελτιώσεις που έγιναν σε 25 ΔΛΠ/ΔΠΧΑ κατά τη διάρκεια του 2008)

Offer
Η Διεθνής Ομοσπονδία Λογιστών ΙFAC, έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση ενός συντονισμένου ανά το παγκόσμιο λογιστικού επαγγέλματος με εναρμονισμένα λογιστικά και ελεγκτικά πρότυπα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί όπως από το 2005, όλες οι δημόσιες εταιρείες της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης ετοιμάζουν τις χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Τα κράτη-μέλη δικαιούνται να επεκτείνουν την εφαρμογή τους και στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των υπολοίπων εταιρειών. Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα αποτελούν την κωδικοποίηση των λογιστικών αρχών, κανόνων και πολιτικών που πρέπει να ακολουθούνται από λογιστές και ελεγκτές κατά την ετοιμασία των χρηματοοικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων.

Ο αποκλειστικός σκοπός του Συμβουλίου Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (International Accounting Standards Board), που εδρεύει στο Λονδίνο, είναι να εκδίδει ψηλής ποιότητας, κατανοητά και εφαρμόσιμα λογιστικά πρότυπα που απαιτούν την παρουσίαση διαφανών και συγκρίσιμων πληροφοριών στις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) έχει υιοθετήσει αυτά τα πρότυπα από το 1981 και όλα τα μέλη του έχουν υποχρέωση να παρουσιάζουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα διεθνή αυτά πρότυπα. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί στο θέμα της υιοθέτησης των λογιστικών και ελεγκτικών προτύπων η Κύπρος έχει προηγηθεί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκδοση στην Ελληνική γλώσσα που έχετε στα χέρια σας αποτελεί προσπάθεια των συγγραφέων που στόχο έχει τη βοήθεια των Ελληνόφωνων χρηστών στη διεκπεραίωση της εργασίας τους.

Χαιρετίζω την παρούσα έκδοση και συγχαίρω τους συγγραφείς του έργου αυτού για την προσπάθεια τους.

(από τον πρόλογο του Πανίκου Τσιαϊλή, Προέδρου Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου)

29χ22 εκ., 912 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-02-2286-Χ
ISBN13 Set: 978-960-02-2286-9
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική)
ISBN: 978-960-02-2287-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2287-8
Βάρος: 2.625 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
106.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

68.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βλάχος, Χρίστος
Ο Δρ. Χρίστος Βλάχος γεννήθηκε στο χωριό Κλήρου της Κύπρου το 1968. Είναι απόφοιτος του Grammar School Λευκωσίας, του Edinburgh Business School (Heriot Watt University) της Σκωτίας με μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ και του Middlesex University Business School της Αγγλίας με διδακτορικό τίτλο Doctor of Philosophy in Accounting (PhD). Η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο "An Empirical Investigation of the Financial Disclosure Practices of Cypriot and Greek Companies". Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου του Association of Corporate Treasurers - ACT (UK), Fellow του Association of Chartered Certified Accountants - ACCA (UK) και είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου - ΣΕΛΚ. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στο διεθνή λογιστικό/ ελεγκτικό οίκο Coopers & Lybrand (PricewaterhouseCoopers) και το 1990 συνίδρυσε τον επαγγελματικό εκπαιδευτικό οργανισμό Accountancy Tutors Cyprus, ο οποίος το 1994 συγχωνεύτηκε με το Intercollege Κύπρου. Το 1996 ίδρυσε τον πολυεθνικό επαγγελματικό εκπαιδευτικό οργανισμό Globatraining, ο οποίος σε διάστημα 5 χρόνων εξελίχθηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή που προσφέρει προγράμματα σπουδών για τους παγκοσμίως καταξιωμένους επαγγελματικούς τίτλους του Association of Chartered Certified Accountants - UK (ACCA), του Chartered Financial Analysts -USA (CFA), του Certified Internal Auditors - USA (CIA), του Institute of Chartered Accountants in England &t Wales (ICAEW), του Chartered Institute of Public Relations - UK (CIPR) κ.λπ. Είναι Πρόεδρος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ομίλου Globaltraining, Διευθυντής Επαγγελματικών Σπουδών και Διοικητικός Σύμβουλος του Intercollege Κύπρου και έχει διατελέσει Διοικητικός Σύμβουλος σε πολλές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Έχει διδάξει Λογιστική και Χρηματοοικονομική σε περισσότερες από 10 χώρες της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής και έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες επαγγελματίες λογιστές/ελεγκτές στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Έχει συγγράψει 7 βιβλία για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και τη Λογιστική, 5 εκ των οποίων έχουν γίνει Best Sellers. Ο Χρίστος είναι ο άνθρωπος που το 1996 εισήγαγε το ΑCCΑ στην Ελλάδα, με την ίδρυση του Globaltraining Ελλάδος και την εισαγωγή προγραμμάτων επαγγελματικών σπουδών για το ΑCCΑ και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Το 2002 προετοίμασε με το Λουκά Λουκά την 1η έκδοση του βιβλίου "Διεθνή λογιστικά πρότυπα", ενός βιβλίου που χαρακτηρίστηκε "έκδοση σταθμός" για το λογιστικό/ελεγκτικό επάγγελμα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι παντρεμένος με την Αλεξία και έχουν δύο παιδιά, τον Ανδρέα και τον Άνθο.

Λουκά, Λουκάς
Ο Λουκάς Λουκά γεννήθηκε στη Λευκωσία Κύπρου το 1967. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόοβιου Πολυτεχνείου με πτυχίο στο κλάδο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Μηχανικός Υπολογιστών και Πληροφορικής), του Leicester University με μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα και κάτοχος του τίτλου Fellow του Association of Chartered Certified Accountants (ACCA - UK). Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στον διεθνή λογιστικό-ελεγκτικό οίκο Coopers & Lybrand (PricewaterhouseCoopers) και στη συνέχεια στη Λαϊκή Τράπεζα. Ταυτόχρονα εργάστηκε ως καθηγητής διδάσκοντας σε υποψηφίους για την απόκτηση του τίτλου ΑCCΑ μαθήματα Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΔΛΠ) και Διοικητικής Λογιστικής στην Κύπρο, Ελλάδα, Πολωνία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ρωσσία. Από το 2001 εργάστηκε σε πλήρη βάση στον πολυεθνικό επαγγελματικό εκπαιδευτικό οργανισμό της Globaltraining διδάσκοντας σε χιλιάδες συμμετέχοντες σε σεμινάρια ΔΛΠ στην Ελλάδα, Κύπρο, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Πολωνία και Ουγγαρία. Ταυτόχρονα εργάζεται στην Academy of Business (Πολωνίας) διδάσκοντας μαθήματα για την απόκτηση του τίτλου ΑCCΑ καθώς και σε πρακτική εκπαίδευση για τα ΔΛΠ σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Το 2002 συνέγραψε με τον Δρ. Χρίστο Βλάχο το τετράτομο εγχειρίδιο για την πρακττική εφαρμογή των ΔΛΠ, το οποίο ήταν ο προπομπός του βιβλίου "Διεθνή λογιστικά πρότυπα". Ο Λουκάς έχει δύο παιδιά τη θέλμα και την Θέκλα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.