Έλεγχος ποιότητας στην ναυτιλιακή επιχείρηση και στο πλοίο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έλεγχος ποιότητας στην ναυτιλιακή επιχείρηση και στο πλοίο

Αλέξανδρος Μ. Γουλιέλμος

25.48€ -10% 22.93€

Ο Α΄ τόμος του βιβλίου αυτού το 2005 σημείωσε την τρίτη του έκδοση και είχε συμπεριλάβει τις τροποποιήσεις του ISM Code το 2002. Ο Α΄ τόμος έδωσε έμφαση λίγο-πολύ στο θεωρητικό πλαίσιο του ISM Code και στον ίδιο τον Κώδικα.
Πιστεύαμε ότι υπήρχε κενό στην επεξεργασία του ISM Code στον Α΄ τόμο και μια δουλειά σε περισσότερο πρακτικό και μια πιο εφαρμοστέα μορφή έπρεπε να συμπληρώσει τον Α΄ τόμο.
Στον τόμο αυτό αναλύεται σε ένα κεφάλαιο (Κεφάλαιο 3) το Εγχειρίδιο Ασφαλούς Διαχείρισης και τι θα έπρεπε αυτό να περιλαμβάνει (73 σελίδες).
Στο Κεφάλαιο 1 αναλύονται 10 σοβαρά ναυτικά ατυχήματα καθώς και σε μεγάλη ανάλυση το Ατύχημα του Herald of Free Enterprise (1987). Το ατύχημα αυτό είναι γνωστό ότι απετέλεσε την αφορμή εκπόνησης και υιοθέτησης του ISM Code.
Στο Κεφάλαιο 2 αναφέρονται 3 μελέτες-περιπτώσεων εταιρειών που ήθελαν να υιοθετήσουν τον ΙISM Code και τα προβλήματα που αυτές αντιμετώπισαν. Στο Κεφάλαιο αυτό γίνεται εκτενής ανάλυση στην Αγγλική του Ατυχήματος του πλοίου Samina Express το 2000. Το ατύχημα αυτό ήταν το δεύτερο ναυτικό ατύχημα μετά το Ο/Γ Ηράκλειο και είχε 80 νεκρούς.
Στο Κεφάλαιο 4 αναλύεται ο νέος Κώδικας Security ISPS Code (2004), κάτι που λείπει γενικά από την ελληνική βιβλιογραφία.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Αλέξανδρος Μ. Γουλιέλμος

Αλέξανδρος Μ. Γουλιέλμος (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Γουλιέλμος έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Brunel. Εργάστηκε για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την τράπεζα American Express (ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις) και τα Ηνωμένα Ναυπηγεία Περάματος και Ιτέας. Επίσης για τα ναυπηγεία Αλιβερίου Α.Ε. και τον Όμιλο Εταιρειών Thenamaris Ships Management Inc. από το 1977, περιλαμβανομένης και της διοίκησης εταιρείας Ναυτιλιακών Ασφαλίσεων. Δίδαξε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς σας Ειδικός Επιστήμονας για δύο με τρία χρόνια. Το 1992 επανήλθε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς σαν αναπληρωτής καθηγητής και το 1998 εξελέγη καθηγητής για το γνωστικό αντικείμενο των θαλάσσιων και παράκτιων βιομηχανιών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στη διοίκηση και οργάνωση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, στη ναυτιλιακή πολιτική, στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, στην ακτοπλοΐα και στην οικονομική των ναυπηγείων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα περιοδικά και από το 1991 έχει εκδώσει 7 συνολικά βιβλία και τέσσερεις μονογραφίες. Βιβλία: 1. Management ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1993, 2. Διοίκηση και οργάνωση ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1994, 3. Διοίκηση παράκτιων και θαλάσσιων βιομηχανιών 1997, 4. Management ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1996 2η εκδ. κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
236
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.57 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση