Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Αγία Γραφή στον 21ο αιώνα
(Ανθρώπινο πρόσωπο και ήθος στην Καινή Διαθήκη)

Η Αγία Γραφή στον 21ο αιώνα
Ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές εκείνων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κρίση των θεσμών και των αξιών και που δε διστάζουν άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε μη να στραφούν κατά της ανηθικότητας πολλών ταγών όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της εκκλησιαστικής κοινότητας. Ο λόγος είναι προφανής: ενώ στην εποχή μας περισσεύει η πληροφορία, λείπει το αυθεντικό ήθος που θα εμπνεύσει και θα οδηγήσει όχι τις μάζες αλλά κάθε ανθρώπινο πρόσωπο ξεχωριστά στο να πληροφορηθεί ζωής αυθεντικής απαλλαγμένης από τη συνειδητή ή υποσυνείδητη τρομοκρατία που ασκούν οι ενοχές, ο πόνος και ο θάνατος. Στο κλίμα της γενικότερης απαισιοδοξίας ο σύγχρονος άνθρωπος των "μέσων" όντως χρειάζεται να ανακαλύψει το λόγο της ύπαρξής του αφουγκραζόμενος το Ευαγγέλιο της ελπίδας. Έτσι μόνο θα αποκαθηλώσει όλους τους "δήθεν" Μεσσίες και θα συνειδητοποιήσει ότι το Α και το Ω της ανθρώπινης ύπαρξης τελικά δεν είναι το μηδέν, αλλά ένα Πρόσωπο που έχει σταυρωθεί και αναστηθεί ένεκα της αγάπης Του προς τον άνθρωπο και τον κόσμο του.

Το παρόν πόνημα δεν είναι μία συστηματική ηθική πραγματεία αλλά μία συλλογή μελετών σε επί μέρους περικοπές της Καινής Διαθήκης οι οποίες παρουσιάζουν ένα εντονότερο ενδιαφέρον σε θέματα ποιότητας ζωής. Μέσα από την ποικιλία θεμάτων και θεωρήσεων που οι δύο συγγραφείς των ανά χείρας μελετών θίγουν, δεν επιδιώκουν να δώσουν γενικές απαντήσεις και κανονιστικά πρότυπα σε θέματα ηθικής αφού ο βασικός σκοπός του Ευαγγελίου δεν είναι να επιβάλει κάποια πρέπει (ου), αλλά να ωθήσει τον ακροατή του σε μία μοναδική ζωντανή σχέση με το σαρκωθέντα Λόγο και τον άλλον. Αυτό επιτυγχάνεται όταν ο άνθρωπος αισθανθεί οργανικό μέλος ενός Σώματος και παραδοθεί σε ένα δραματικό διάλογο με τα ιερά κείμενα και ιδίως εκείνα που αφορούν στην ύπαρξη και τη ζωή χωρίς και μετά Χριστόν. Πρόκειται για την ίδια συνομιλία με τον σαρκωθέντα και αναστάντα Κύριο που είχαν οι δύο μαθητές όταν έστρεψαν τα νώτα τους προς την Ιερουσαλήμ απογοητευμένοι από τη διάψευση των προσδοκιών τους. Στο τέλος αυτής της συζήτησης με το Λόγο κατάφεραν να βιώσουν την απόλυτη ανατροπή που φέρνει στη ζωή η εμπειρία της ανάστασης.

24χ17 εκ., 517 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 225 (Βίβλος. Κ.Δ. - Κριτική, ερμηνεία κλπ)
ISBN: 978-960-6677-42-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6677-42-7
Βάρος: 1.059 κιλά
Εκδότης: Άθως
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σωτήριος Δεσπότης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και το Μάιντς. Είναι αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την ερμηνεία της Καινής Διαθήκης. Είναι επίσης μέλος της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καινοδιαθηκολόγων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.