Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυσική Αγωγή Αθλήματα
Συγγραφέας:   Αντωνία Παυλοπούλου


Offer

Η ενότητα της Φυσικής Αγωγής, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα σπουδών για το νηπιαγωγείο, στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν το κινητικό παιχνίδι, να αποκτήσουν κινητικές εμπειρίες, να μάθουν να κατανοούν και να εφαρμόζουν κανόνες και να αναπτύσσουν συμπεριφορές συνεργασίας και ομαδικότητας.
Η εμπλοκή του παιδιού της προσχολικής ηλικίας σε προγράμματα και διαστηριότητες Φυσικής Αγωγής είναι σημαντική, γιατί το παιδί γνωρίζει και γυμνάζει το σώμα του, αποκτά κινητικές δεξιότητες, εξερευνά το γύρω του περιβάλλον, πειραματίζεται και ανακαλύπτει νέες κινήσεις, εκφράζει τα συναισθήματα του, αποκτά αυτοπεποίθηση, αναπτύσσει τη φαντασία του, βελτιώνει την υγεία του και επιτυγχάνει καλή σωματική ανάπτυξη.
Στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το νηπιαγωγείο οι διδακτικοί στόχοι της Φυσικής Αγωγής είναι οι εξής: «ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, ενεργοποίηση δημιουργικής και κριτικής σκέψης, ανάπτυξη και διατήρηση κατάλληλου επιπέδου φυσικής κατάστασης για προαγωγή της υγείας, απόκτηση θετικής εμπειρίας και ανάπτυξη της αυτο-έκφρασης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, σεβασμός στη διαφορετικότητα και συνεργασία, ανάπτυξη υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς».
Τα παιδιά αναζητούν την κίνηση και νιώθουν χαρά με τη συμμετοχή τους σε παιχνίδια και αθλήματα. Μαθαίνουν να χαίρονται με τη νίκη και να μη θυμώνουν όταν χάνουν. Μαθαίνουν να χειροκροτούν τον νικητή και να διασκεδάζουν με τους φίλους τους. Μαθαίνουν να ακολουθούν οδηγίες και κανόνες. Γίνονται μέλη μιας ομάδας και συνεργάζονται.
Η Φυσική Αγωγή βοηθά στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, στη βελτίωση και προαγωγή της υγείας του, στην ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση του. Τα παιδιά γίνονται ικανά να προστατεύουν τον εαυτό τους, να εκτονώνουν την ενέργεια ή τον θυμό τους, ώστε να μην οδηγούνται σε επιθετικές συμπεριφορές. Κατανοούν ότι κύρια σημασία έχει η συμμετοχή και η ασφάλεια. Τα παιδιά ασκούνται ατομικά, σε ζευγάρια και ομαδικά σε μικρές ή μεγάλες ομάδες. Εξοικειώνονται με όργανα γυμναστικής και μαθαίνουν να τα χειρίζονται.

Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς Το σχολείο στον 21ο αιώνα και δεν πωλείται χωρίστά.
Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο της σειράς για να δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία.


22Χ30 εκ., 64 σελίδες
Ονομασία σειράς: Το σχολείο στον 21ο αιώνα
ISBN: 978-618-5033-17-0
Βάρος: 2 κιλά
Εκδότης: Μένανδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
93.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

64.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.