Το δημιουργικό πρόγραμμα σπουδών για τα μικρά παιδιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το δημιουργικό πρόγραμμα σπουδών για τα μικρά παιδιά

Πως να δημιουργείτε διαθεματικές ενότητες μέσα κι έξω από την τάξη: Θεωρία και πράξη του δημιουργικού προγράμματος

Συλλογικό έργο

Cate Heroman

Diane Trister Dodge

60.86€ -10% 54.77€

(. . .) Το Δημιουργικό Πρόγραμμα Σπουδών, καθώς κινείται από τη θεωρία στην πράξη, με παραδείγματα και τεκμηριωμένες προτάσεις, προσδιορίζει το ζωτικό ρόλο του εκπαιδευτικού στη σύνδεση γνώσεων, διδασκαλίας και μάθησης. Το Δημιουργικό Πρόγραμμα αποτελεί σήμερα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια χιλιάδων εκπαιδευτικών. Η δομή του διευκολύνει την οικείωση και την αξιοποίησή του σε τάξεις στις οποίες εφαρμόζονται αναπτυξιακά κατάλληλα διδακτικά προγράμματα για μικρά παιδιά. Στις σελίδες του βιβλίου αναπτύσσεται η πλήρης εικόνα ενός τεκμηριωμένου από την έρευνα προγράμματος υψηλής ποιότητας, το πλαίσιο λήψης αποφάσεων και οι στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί για να το ζωντανέψουν στην τάξη τους, σύμφωνα με τις εκάστοτε τοπικές συνθήκες και μαθησιακές ανάγκες. Με κοινή αναφορά σε πολλά μοντέλα θεωρίας και διδακτικής προσέγγισης το Δημιουργικό Πρόγραμμα, εναρμονίζεται με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και κατ’ επέκταση με το εργαλείο θεωρητικής και μεθοδολογικής υποστήριξης του εκπαιδευτικού, τον Οδηγό Νηπιαγωγού «Εκπαιδευτικοί Σχεδιασμοί - Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης» του οποίου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Cate Heroman

Cate Heroman (Συγγραφέας)

Η Cate Heroman (Μ. Ed.), διευθύντρια Πρωτοβουλιών για την Προσχολική Ηλικία και το Νηπιαγωγείο στο Teaching Strategies, Inc., έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών βιβλίων σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών και την αξιολόγηση. Βοήθησε στη δημιουργία του Creative Curriculum.net, διαδραστικού διαδικτυακού συστήματος αξιολόγησης που συνδέεται με το Δημιουργικό Πρόγραμμα Σπουδών. Έχει διδάξει πολλά χρόνια σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και είναι έμπειρο στέλεχος στην εκπαίδευση προσωπικού. Έχει υπηρετήσει σε διοικητικές θέσεις για την προσχολική και στοιχειώδη εκπαίδευση στο Τμήμα Εκπαίδευσης της Πολιτείας της Λουιζιάνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Diane Trister Dodge

Diane Trister Dodge (Συγγραφέας)

Η Diane Τrister Dodge (M.S.), ιδρύτρια και πρόεδρος του Teaching Strategies, Inc., είναι πολύ γνωστή ομιλήτρια και συγγραφέας πολλών βιβλίων για εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και γονείς. Έχει εργασθεί στο Head Start, στην παιδική φροντίδα και σε προγράμματα δημόσιων σχολείων ως εκπαιδευτικός και επιμορφώτρια εκπαιδευτικών και έχει διευθύνει εθνικά προγράμματα των ΗΠΑ για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού για την Εκπαίδευση των μικρών παιδιών (National Association for the Education of Young Children (1990-1994) και του Κέντρου Εργατικού Δυναμικού για την Παιδική Φροντίδα (Center for the Child Care Workforce). Σήμερα συμμετέχει στα συμβούλια πολλών άλλων τοπικών και εθνικών οργανισμών σχετικών με μικρά παιδιά και οικογένειες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Laura J. Colker

Laura J. Colker (Συγγραφέας)

Η Laura J. Colker (Ed.D.) έχει συγγράψει και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολυάριθμων άρθρων, μονογραφιών και βιβλίων για εκπαιδευτικούς, βρεφοκόμους, διοικητικούς, οικογένειες και παιδιά. Είναι έκτακτη επιμελήτρια έκδοσης το περιοδικού "Young Children" του NAEYC και σύμβουλος εκπαίδευσης του Υπουργείου Άμυνας (Defense Education Activity) Sure Start και προγραμμάτων νηπιαγωγείων καθώς και του Εθνικού Οργανισμού για τον Εγγραμματισμό (Reading is Fundamental - RIF) των ΗΠΑ. Η δρ Colker ασχολείται με την εκπαίδευση προσωπικού και διδάσκει για ζητήματα παιδικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιορδάνης Βλαχόπουλος (Μεταφραστής)


Πηνελόπη Κουλούρη (Επιμέλεια)


Sybil Wolin (Επιμέλεια)


Jennifer Barrett O΄Connell (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
560
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
1.592 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση