Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αλέξανδρος Παπαναστασίου
(Η σημαντική συμβολή του στη δημοκρατία και στο συνταγματικό λόγο: Μελέτες και τεκμήρια)

Αλέξανδρος Παπαναστασίου
[...] Στον παρόντα τόμο αναδύεται η πολυδιάστατη προσφορά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, κυρίως μέσα από πολιτικά του κείμενα με αναφορές σε κοινοβουλευτικές και επιστημονικές παρεμβάσεις, και αναδεικνύεται η πολυσήμαντη και πολυκύμαντη παρουσία του στην πολιτική ζωή.

Από τη μελέτη του επιστημονικού λόγου του Παπαναστασίου εμφανίζονται άγνωστες ακόμη πτυχές της συνταγματικής του θεωρίας, οι οποίες είναι και σήμερα επίκαιρες. [...]

Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Περιέχονται τα κείμενα:

- Γιώργος Αναστασιάδης, "Πρόλογος"
- "Σύντομη αναφορά στο ιδιωτικό - οικογενειακό βιογραφικό του Αλέξανδρου Παπαναστασίου"
- Γιώργος Αναστασιάδης, "Χρονολόγιο"
- Γιώργος Αναστασιάδης, "Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου στον αστερισμό των "κοινωνιολόγων"
- Γιώργος Αναστασιάδης, "Σημαντικά πολιτικά κείμενα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου (1908-1936) - αποθησαύρισμα"
- Ακρίτας Καϊδατζής, "Ο συνταγματικός λόγος του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και η συμβολή του στην παραγωγή των συνταγμάτων του 1864/1911 και του 1927"
- Γιώργος Αναστασιάδης, "Δημοκρατία και εκλογικόν σύστημα". Η εμβέλεια των επιχειρημάτων του Αλέξανδρου Παπαναστασίου υπέρ του αναλογικού συστήματος"
- Ελισώ Αναστασιάδου, "Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και ο Τύπος"
- Γιώργος Αναστασιάδης, "Η δημιουργική σχέση του Αλέξανδρου Παπαναστασίου με τη Θεσσαλονίκη και το πανεπιστήμιό της"
- Γιώργος Αναστασιάδης, "Αναφορές και μαρτυρίες για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου στη λογοτεχνία και τη χρονογραφία - απάνθισμα"
- "Ο Όμιλος Παπαναστασίου"

Παράρτημα
- Γιώργος Αναστασιάδης, "Το δημοκρατικό μανιφέστο και ο τύπος της εποχής (1922)"
- Γιώργος Αναστασιάδης, "Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και το ψήφισμα ανακηρύξεως της δημοκρατίας (1924)"


24χ17 εκ., 292 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Προσωπικότητες της Πολιτικής και της Επιστήμης
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
ISBN13 Set: 978-960-6757-13-6
Ταξινόμιση DDC: 324.209 2 (Πολιτικοί), 320.949 5 (Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Γεώργιος Ολ. Αναστασιάδης (Επιμελητής) , Άννα Καραπάνου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-6757-14-3
ISBN (10ψήφιο): 960-6757-14-5
Βάρος: 0.63 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αναστασιάδης, Γεώργιος Ολ.
Ο Γιώργος Ολ. Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Στο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ξεχωριστή θέση κατέχουν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας και της "μικροϊστορίας" της πόλης και η διαρκής ανίχνευση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού που περιέχουν οι παλιές εφημερίδες και η λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφια διδάκτωρ συνταγματικού δικαίου, υπότροφος ΙΚΥ και δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Σπούδασε νομικά στο ΑΠΘ, απ΄ όπου έλαβε το πτυχίο της και μεταπτυχιακό δίπλωμα με άριστα, και στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, απ΄ όπου έλαβε DEA Δημοσίου Δικαίου. Μεταξύ άλλων, έχει δημοσιεύσει τη μελέτη "Η αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στη γαλλική έννομη τάξη: Η μεταλλαγή μιας περιοριστικής ρήτρας σε ερμηνευτική παράμετρο", "Το Σύνταγμα" (2003), καθώς και συμβολές σχετικά με την ιστορία του Τύπου κατά τον 19ο αιώνα στο συλλογικό έργο "Ιστορία των Ελλήνων", εκδ. "Δομή" (2006).

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1974. Είναι διδάκτωρ συνταγματικού δικαίου και δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια ΑΠΘ, Ανοβέρου και Βρέμης. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ (2001-2003) και στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (2005-2006) και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ (20052007). Κυριότερο έργο του: "Συνταγματικά όρια και δεσμεύσεις των ιδιωτικοποιήσεων", εκδ. Σάκκουλα (Θεσσαλονίκη 2006). Έχει επίσης συμμετάσχει στο συλλογικό έργο "Ιστορία των Ελλήνων", εκδ. "Δομή" (2006).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.