Ιστορία των Ρουμάνων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορία των Ρουμάνων

Ion Bulei

38.16€ -10% 34.34€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606741517

  • Κατηγορίες:

    Εθνολογία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Σταμούλης Αντ.

[...] Το βιβλίο γράφτηκε, έτσι απλά, με μια ανάσα, για να δημοσιευτεί στα αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γλώσσες στις οποίες έχει ήδη δημοσιευτεί. Στόχος ήταν να πολλαπλασιαστούν οι πηγές του ξένου αναγνώστη σε θέματα σχετικά με τους Ρουμάνους. Ενός αναγνώστη πιο βιαστικού σε σχέση με το Ρουμάνο, και ο οποίος αναγνώστης ενδιαφέρεται για τους Ρουμάνους μόνον περιστασιακά. Έτσι, εξηγείται και ο περιορισμένος αριθμός των σελίδων. Είναι μόνο μια γρήγορη ματιά. Αυτό και τίποτε άλλο. Το επιθυμητό αυτής της σύντομης ιστορίας των Ρουμάνων ήταν πάντα η συνολική αντίληψη. Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να έχει μια προχωρημένη αντίληψη για όλες τις εποχές και τα γεγονότα ενός λαού. Είναι σχεδόν αδύνατο.
Ως μέσο συγγραφής, το βιβλίο αποτελεί προσπάθεια καταγραφής με αντικειμενικότητα, τη στιγμή αυτή απαραίτητη. Ο συγγραφέας προσπάθησε, στις περισσότερες περιπτώσεις, να αντιληφθεί τα γεγονότα από τη σκοπιά του Ευρωπαίου, του μέσου μορφωτικού επιπέδου, ο οποίος θα ήθελε να μάθει περισσότερα πράγματα για μια από τις χώρες της ηπείρου. Γι` αυτό το λόγο, το βιβλίο παραπέμπει συνεχώς στις ευρωπαϊκές συσχετίσεις με την ιστορία των Ρουμάνων. Πιστεύουμε όμως, ότι τα εσωτερικά γεγονότα δεν υποβαθμίστηκαν. Απλώς παρουσιάστηκαν σε ένα γενικότερο πλαίσιο. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Τσιμπριάν - Λουκρέτσιους Ν. Σούτσιου

Τσιμπριάν - Λουκρέτσιους Ν. Σούτσιου (Μεταφραστής)

Ο Τσιπριάν - Λουκρέτσιους Ν. Σούτσιου (Σιμπίου - Ρουμανία, 1972) διδάσκει ρουμανική γλώσσα και λογοτεχνία με ανάθεση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών, Φλώρινα). Είναι απόφοιτος του Ειδικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της πόλης Σιμπίου Ρουμανίας και σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Οράντεα Ρουμανίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα "Το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας - Ιστορικοδογματική θεώρηση" στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ της Ρουμανικής Φιλολογίας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Κραϊόβας Ρουμανίας. Επί σειρά ετών συνεργάτης του Κέντρου Πατερικών Εκδόσεων υπό του οποίου εκδίδεται η "Ελληνική Πατρολογία" του J. P. Migne.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
568
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.938 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση