Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εξελικτική ψυχοπαθολογία
(Από τη βρεφική ηλικία στην εφηβεία)
Συγγραφείς:   Charles Wenar, Patricia K. Kerig,


Offer
Η εξελικτική πορεία της πλειονότητας των παιδιών και των εφήβων προς την ενηλικίωση συντελείται χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς. Μία, ωστόσο, ομάδα του ηλικιακού αυτού εύρους, κατά κανόνα ολιγάριθμη, αντιμετωπίζει λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα οφειλόμενα σε πλήθος εσωγενών ή/και εξωγενών αιτιολογικών παραγόντων. Το φάσμα των εξελικτικών αποκλίσεων από τη γέννηση έως την εφηβεία, η αναζήτηση της αιτιολογίας τους, ο εντοπισμός της δοκιμότερης κατά περίπτωση θεραπευτικής παρέμβασης, καθώς και η έμφαση στην αναγκαιότητα της πρόληψης των εξελικτικών διαταραχών συναποτελούν το αντικείμενο του βιβλίου Εξελικτική Ψυχοπαθολογία: Από την βρεφική ηλικία στην εφηβεία των C. Wenar και P. Kerig.

24χ17 εκ., 854 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 362.2 (Ψυχοπαθολογία)
Άλλα πρόσωπα: Διομήδης Μαρκουλής (Μεταφραστής) , Διομήδης Μαρκουλής (Επιμελητής) , Ευγενία Γεωργάκα (Μεταφραστής) , Ευγενία Γεωργάκα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-01-1245-0
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1245-2
Βάρος: 1.405 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
53.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.22
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Patricia K. Kerig πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της California (Berkley) με ειδίκευση στα παιδιά και στην οικογένεια. Έκανε μαθητεία στο Νοσοκομείο για παιδιά στο Stanford και υπήρξε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Κλινική Παιδική Ψυχολογία στο Κέντρο Επιστημών της Υγείας του Πανεπιστημίου του Colorado. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο James Madison. Είναι επίσης μια δραστήρια κλινική ψυχολόγος. Στις τιμητικές της διακρίσεις περιλαμβάνονται το Βραβείο Brodsky/Hare Mustin του Κλάδου 35 της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και το Βραβείο Πρωτότυπης Συμβολής της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μελέτη των Προσωπικών Σχέσεων. Είναι συγγραφέας ερευνητικών άρθρων που εξετάζουν την επικινδυνότητα και την ανθεκτικότητα σε παιδιά που έχουν βιώσει ενδογονεϊκές συγκρούσεις, βία, διαζύγια και τραυματική ψυχολογική δυσφορία.

O Charles Wenar είναι ομότιμος καθηγητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ohio. Στο εκεί τμήμα Ψυχολογίας θήτευσε ως Διευθυντής του Τομέα Εξελικτικής Ψυχολογίας και του Προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας του παιδιού. Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Swarthmore και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Iowa. Ο Δρ. Wenar υπήρξε ερευνητής, ασκώντας παράλληλα και κλινικό έργο στο νοσοκομείο Michael Reese, στο Νευροψυχιατρικό Ινστιτούτο και στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania. Τα δύο προηγούμενα βιβλία του και τα ευάριθμα άρθρα του, καθώς και οι έρευνες του για τον αυτισμό και τον αρνητισμό σε υγιή βρέφη, μαρτυρούν το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του για τα φυσιολογικώς αναπτυσσόμενα και τα εξελικτικώς αποκλίνοντα παιδιά. Το 1986, ο Δρ. Wenar τιμήθηκε με το βραβείο Διακεκριμένης Επαγγελματικής Συμβολής του Τομέα Κλινικής Παιδικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας για την ανεκτίμητη συμβολή του στη διεύρυνση της γνώσης και της φροντίδας για τα παιδιά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.