Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ορθολογική συνταγογράφηση και τεκμηριωμένη φαρμακοθεραπεία
Συγγραφέας:   Δημήτριος Α. Κούβελας


Ορθολογική συνταγογράφηση και τεκμηριωμένη φαρμακοθεραπεία
[...] Αυτό το βιβλίο απευθύνεται βασικά σε προπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής που είναι έτοιμοι να αρχίσουν κλινική άσκηση καθώς και σε μεταπτυχιακούς και ειδικευόμενους γιατρούς στους οποίους θα δώσει νέες ιδέες και ίσως αποτελέσει εφαλτήριο για αλλαγή στον τρόπο που συνταγογραφούν.
Το παρόν εγχειρίδιο εστιάζει στη διαδικασία της συνταγογράφησης. Φιλοδοξεί να προσφέρει τα εργαλεία για να σκεφτεί κανείς από μόνος του και όχι να ακολουθήσει τυφλά τη συνήθεια κάποιου άλλου. Επίσης, βοηθάει κάποιον να κατανοήσει τους λόγους που κάποια εθνικά ή άλλα πρότυπα κατευθυντήριων οδηγιών έχουν επιλεγεί και υποδεικνύει τον τρόπο της βέλτιστης χρήσης αυτών των οδηγιών.
Αυτή η σύνοψη οδηγεί σταδιακά από το πρόβλημα στη λύση. Η τεκμηριωμένη θεραπεία απαιτεί ορθολογική προσέγγιση και κοινή αντίληψη. Ο αναγνώστης πρέπει να γνωρίζει ότι η συνταγογράφηση ενός φαρμάκου είναι μέρος μιας διαδικασίας που περιέχει πολλές ακόμη παραμέτρους, όπως τον προσδιορισμό του στόχου της θεραπείας και την πληροφόρηση του ασθενούς.
Για το σχεδιασμό της φαρμακευτικής αγωγής ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει τις αρχές της επιλογής ενός φαρμάκου και πώς να τις χρησιμοποιήσει πρακτικώς. Ο θεράπων πρέπει να γνωρίζει τον τρόπο να επιλέγει τα φάρμακα που θα συνταγογραφεί τακτικά και με τα οποία πρέπει να εξοικειωθεί. Αυτά ονομάζονται Π(ροσωπικά)-φάρμακα. Σ΄ αυτήν τη διαδικασία επιλογής πρέπει να συμβουλεύεται ο χρήστης ένα σύγχρονο εγχειρίδιο φαρμακολογίας, το Εθνικό Συνταγολόγιο καθώς και εθνικούς ή/και διεθνείς θεραπευτικούς οδηγούς. Μετά από αυτά ο αναγνώστης θα γνωρίζει τον τρόπο επιλογής ενός φαρμάκου για συγκεκριμένη αρρώστια ή σύμπτωμα.
Το βιβλίο αυτό προτείνει τον τρόπο σκέψης για τη θεραπεία ενός ασθενούς. Το κάθε βήμα της διαδικασίας περιγράφεται σε διαφορετικά κεφάλαια. Παραδείγματα από την καθημέρα πράξη δείχνουν τον τρόπο επιλογής, συνταγογράφησης και παρακολούθησης της θεραπείας, καθώς και τον τρόπο επιτυχούς επικοινωνίας με τους ασθενείς.
[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

21χ14 εκ., 276 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 615.1 (Φαρμακολογία)
ISBN: 978-960-6865-01-5
ISBN (10ψήφιο): 960-6865-01-0
Βάρος: 0.638 κιλά
Εκδότης: Γράφημα
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.