Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαθηματικό εγκόλπιο
(Οδηγός αναφοράς για μαθητές, υποψήφιους εισαγωγικών εξετάσεων, φοιτητές, σπουδαστές, διαγωνιζόμενους ΑΣΕΠ, εκπαιδευτικούς, μηχανικούς, τεχνικούς)

Offer
Το "Μαθηματικό Εγκόλπιο" είναι ένα βιβλίο που, χωρίς να καλύπτει κάποιο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αποσκοπεί σε τρεις βασικούς στόχους:

Α. να περιλάβει σε ένα τόμο, μικρό σε σχήμα, ολόκληρη την ύλη που διδάσκεται στο Λύκειο και είναι απαραίτητο για τις Γενικές εξετάσεις και τη συνέχιση σπουδών τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, την ύλη που διδάσκεται στα δυο πρώτα έτη των θετικών πολυτεχνικών και τεχνικών Σχολών και υπό μορφή συμπληρωμάτων να συμπαρίσταται στα πρώτα βήματά τους όσους θέλουν να προχωρήσουν πέραν των βασικών σπουδών που παρέχονται στα Ιδρύματα αυτά,

Β. να είναι εύχρηστο από πλευράς σχήματος, ώστε o καθένας να μπορεί να το φέρει μαζί του στις διάφορες φάσεις της παιδευτικής και επαγγελματικής ζωής του, υπό μορφή βιβλίου "pass partout",
Γ. να είναι σαφές στους διάφορους ορισμούς, κατανοητό στην παρουσία των προτεινομένων μεθοδολογιών και υπό μορφή περιθωριακών συμπληρωμάτων να δίνονται πρόσθετες πληροφορίες και διαδικασίες Με τις σκέψεις αυτές το βιβλίο έχει χωρισθεί σε δυο βασικά μέρη. Στο πρώτο μέρος παρατίθενται όλες οι διαδικασίες που αντιμετωπίζονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από την Γ΄ Γυμνασίου μέχρι την Γ΄ Λυκείου.

Παρατίθενται όλοι οι ορισμοί, οι χρησιμοποιούμενοι τύποι, τα απαραίτητα θεωρήματα και, όπου απαιτούνται, επεξηγηματικά σχήματα. Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσονται οι κλασικοί κλάδοι μαθηματικών που διδάσκονται στα δυο πρώτα έτη σπουδών των θετικών πολυτεχνικών και τεχνικών Σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στο μέρος αυτό αποφεύγονται συστηματικά τα κεφάλαια και οι κλάδοι εκείνοι Μαθηματικών που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε "Μοντέρνα Μαθηματικά". Περιοριζόμαστε στο χώρο των πραγματικών αριθμών, αφού το βιβλίο αυτό αποσκοπεί να βοηθάει στους κατόχους του για να λύνουν προβλήματα καθημερινά.

Υπό μορφή παραρτημάτων δίνονται συνοπτικές οδηγίες και μεθοδολογίες "νεότερων" μαθηματικών που σε πρώτη φάση θα χρειάζονται οι τεχνικοί πάσης φύσεως και οι φυσικομαθηματικοί (όχι οι μαθηματικοί) στο ξεκίνημα περεταίρω επιστημονικής τους εργασίας. Διαμορφωμένο όπως είναι το βιβλίο αυτό θεωρώ ότι είναι απαραίτητο και για τους υποψήφιους των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, αν δε τελικά οι εγγραφή των φοιτητών και σπουδαστών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πραγματοποιείται χωρίς ειδικές εξετάσεις, η συμβολή του βιβλίου αυτού θα είναι αξιόλογη.

19χ16 εκ., 328 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-531-242-8
ISBN (10ψήφιο): 960-531-242-5
Βάρος: 0.44 κιλά
Εκδότης: Δίαυλος
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.