Το ημερολόγιο της γραφής 2009
zoom in

Βιβλιοδετημένο, δερματόδετο με χρυσοτυπία, ολοήμερο, πλήρες και αναλυτικό ημερολόγιο του 2009, εμπεριέχει δώδεκα βραβευμένους Νεοέλληνες ποιητές, οι οποίοι παρουσιάζουν το έργο τους μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Ζερβού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσάφης Κτενάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστιάνα Αβρααμίδου (Συγγραφέας)

Η Χριστίνα Αβρααμίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Κατάγεται από την Κύπρο όπου και κατοικεί. Σπούδασε αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο στον κλάδο της αγγλικής λογοτεχνίας και ψυχανάλυσης. Το 2002 πήρε το κρατικό βραβείο Νέου Λογοτέχνη για τη συλλογή της "Ένας λόγος για να αγαπήσεις τη νύχτα" από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Έχει διακριθεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε λογοτεχνικές εκδηλώσεις σε Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. Ποιήματα και κριτικές για την δουλειά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα και ποιήματά της μεταφράστηκαν σε ισπανικά, ιταλικά, σέρβικα, γερμανικά και αγγλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιλτιάδης Ντόβας

Μιλτιάδης Ντόβας (Συγγραφέας)

Ο Μιλτιάδης Ντόβας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972. Σπούδασε φιλοσοφία και παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι υποψήφιος διδάκτορας της φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα πλαίσια του Β΄ κύκλου σπουδών του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος του Τομέα φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας "Ελληνική Φιλοσοφία-Φιλοσοφία των Επιστημών", παράλληλα δε εργάζεται ως δημοδιδάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Αετού, στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Μιλτιάδης Ντόβας έχει συγγράψει διάφορα αδημοσίευτα κείμενα-φιλοσοφικά δοκίμια καθώς και περίπου τετρακόσια και πλέον ποιήματα ποικίλου προβληματισμού, πρόσφατο σχετικά τμήμα εξ αυτών έχει δημοσιευτεί και κυκλοφόρησε στα πλαίσια της ποιητικής του συλλογής "Ανδρομέδα Ένα" κατά το έτος 2005 απ΄ τις εκδόσεις Δωδώνη. Ο Μιλτιάδης Ντόβας συμμετείχε με ποιήματα του στον τόμο της Πανελλήνιας Ανθολογίας Νέων Λογοτεχνών 2005, η οποία εκδόθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών. Είναι, επίσης, από το 2005 ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών υπό την αιγίδα της οποίας εξεδόθη κι η ποιητική συλλογή "Κραυγές", η οποία καλύπτει ένα σημαντικό βιωματικό κι όχι μόνο, κομμάτι της δουλειάς του εν λόγω συγγραφέα, της οποίας ο τίτλος -"Κραυγές"- αντικατοπτρίζει χαρακτηριστικά το αγωνιακό συναίσθημα, απέναντι σε βιώματα κι απογοητεύσεις μιας ολόκληρης γενιάς, της γενιάς των καταλήψεων, αλλά και της γενιάς της ήττας και της σιωπής. Ο Μιλτιάδης Ντόβας ανήκει σ΄ αυτήν ακριβώς τη γενιά και εκφράζει με την ποίηση του, το χαμένο και προδομένο "αντιστασιακό" εκείνο όνειρο, που έχει καταπνιγεί απ΄ τη σιωπή της ήττας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δώρα Δ. Θεοφιλοπούλου

Δώρα Δ. Θεοφιλοπούλου (Συγγραφέας)

Η Δώρα Δ. Θεοφιλοπούλου γεννήθηκε στη Λακωνία, στο Ξηροκάμπι του σημερινού Δήμου Φάριδος, το έτος 1938. Βίωσε τις πολεμικές και εμφυλιοπολεμικές περιπέτειες της ταραγμένης περιόδου 1940-1950, με ο,τι αυτό συνεπαγόταν στην παιδική ψυχή της, όπως και στην ψυχή των άλλων παιδιών της Λακωνίας. Από μικρή έζησε σε δημοσιογραφικό περιβάλλον, καθώς ο πατέρας της εξέδιδε και διηύθυνε την εβδομαδιαία εφημερίδα "Εθνικός Φρουρός Λακωνίας", η οποία είναι η αρχαιότερη εφημερίδα του Νομού. Σπούδασε Νομικά, καθώς και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία στο "Επαγγελματικό Κέντρο Δημοσιογράφων και Στελεχών Τύπου" (Centre Professionel des Journalistes et des Cadres de la Presse) στο Παρίσι, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα οικονομικά. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα συνέχισε να εργάζεται ως επιστημονικός βοηθός στην έδρα της Δημόσιας Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να ασκεί δικηγορία, ενώ εξακολούθησε να βοηθά τον πατέρα της στην έκδοση της εφημερίδος του, με την αποστολή ανταποκρίσεων και συνεργασιών της. Το 1994 ανέλαβε η ίδια την έκδοση του "΄Εθνικου Φρουρού". Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Μουζάκη - Μπουρίτσα

Ελένη Μουζάκη - Μπουρίτσα (Συγγραφέας)

Η Ελένη Μουζάκη - Μπουρίτσα γεννήθκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Πλάκα. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές της εργάστηκε στις επιχειρήσεις του αδελφού της, Ελευθερίου Μουζάκη, ως γραμματέας του, όπου εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα. Ποίηση γράφει από τα μαθητικά της χρόνια. Τα ποιήματάτης υπεράριθμα, ποικίλου περιεχομένου, απεικονίζουν το οδοιπορικό της ζωής της, αποκαλύπτοντάς το. Αν και δεν έχουν εκδοθεί λόγω φόρτου εργασίας, ποιήματα και άρθρα της δημοσιεύονται σε ανθολογίες, περιοδικά και εφημερίδες. Έχει βραβευτεί και διακριθεί για το λογοτεχνικό της έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί και συμπεριληφθεί στο CD "Οι άγγελοι του Αιγαίου". "Το άδυτον φέγγος" είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει και έπονται κι άλλα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Κάβουρα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκη - Άννα Παπουλάκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτα Σακαλή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Πολυχρονίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Βισκαδουράκης

Στέλιος Βισκαδουράκης (Συγγραφέας)

Ο Στέλιος Βισκαδουράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου κατοικεί μόνιμα. Η οικογένεια του -παλιοί λαϊκοί ζωγράφοι και επιγραφοποιοί- τον ώθησε στο πνεύμα της εικόνας γενικότερα. Με τη λογοτεχνία ασχολείται από το 2002. Έχει βραβευτεί έξι φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα καθώς και σε έναν παγκόσμιο (Αργεντινή, 2011). Το 2009 εξέδωσε το βιβλίο ΄΄Στη ρωγμή του χρόνου΄΄. Ασχολείται από μικρός με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη φωτογραφία έχοντας οργανώσει τρεις ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει λάβει μέρος σε οκτώ συνολικά, σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αθήνα αι Θεσσαλονίκη. Αρθρογραφεί συστηματικά σε εφημερίδες, περιοδικά και portals του Ηρακλείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευφροσύνη Κακογιαννάκη - Λιβανίου

Ευφροσύνη Κακογιαννάκη - Λιβανίου (Συγγραφέας)

Η Ευφροσύνη Κακογιαννάκη Λιβανίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις γυμνασιακές της σπουδές φοίτησε σε τεχνική σχολή και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα. Ασχολείται χρόνια πολλά με την ποίηση. Υπήρξε βοηθός του καθηγητή της φιλοσοφίας και διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tubingen Βασίλη Λαζανά, όπου κοντά του επί σειρά ετών διδάχθηκε και τα πρώτα μαθήματα λογοτεχνίας. Είναι εκλεγμένο μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος της Unesco, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης Πολιτισμού Κερατσινίου, μέλος της Ανάπτυξης του Πνεύματος και της Τέχνης "Καφενείο των Ιδεών" Σαλαμίνας, Πανελλήνια Ένωση συνεργασίας Νέων λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Έργα της έχουν καταχωρηθεί σε πολλά ανθολόγια, στο ποιητικό ημερολόγιο, και στο ανθολόγιο "Παναθήναια 2004" ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων όπου έχει διακριθεί. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις και συμπόσια. Είναι αρθρογράφος σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πολλά ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα κινέζικα και στα μογγολικά. Έχει βραβευθεί πολλές φορές με πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς ποίησης και διηγήματος. Αρκετά ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τζένη Λιάππα

Τζένη Λιάππα (Επιμέλεια)

Η Τζένη Λιάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μόνιμα. Τα "ταξίδια" της στην ποίηση και κατ΄ επέκταση στο χώρο της λογοτεχνίας, άρχισαν από τα μαθητικά της χρόνια και συνεχίζονται αμετάκλητα, μέχρι και σήμερα. Κείμενα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες, περιοδικά και στη Λογοτεχνική Επιθεώρηση "Νουμάς". Προσκεκλημένη για θέματα ποίησης φιλοξενήθηκε σε τοπικά κανάλια της Θεσσαλονίκης. Βραβεύτηκε από την Ένωση Συγγραφέων - Λογοτεχνών Ευρώπης επί δύο συνεχείς χρονιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ποίησης: τιμητικός έπαινος (Μάιος 2002) και τιμητική πλακέτα (Ιούνιος 2003). Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης και μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Γραμμάτων και Πολιτισμού που εδρεύει στην Αμερική. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών με στόχο την ελεύθερη δημιουργική ανεύρεση και έκφραση καθώς και την ενθάρρυνση ων αφανών αλλά ταλαντούχων νέων λογοτεχνών. Εμπνεύστηκε και διευθύνει το λογοτεχνικό - πολιτιστικό περιοδικό "Πάπυρος". Έχουν εκδοθεί ποιητικές της συλλογές με τους τίτλους "Οι ανέσεις του κελιού μου", "Η ποίηση είναι το θαύμα μωρό μου αλλά...", ένα δοκίμιο με τον τίτλο "Ένας ύμνος που τον λένε εθνικό" και το παιδικό βιβλίο "Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ". Διευθύνει τον εκδοτικό οίκο "Ωρίωνας".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Ημερολόγιο
Σελίδες:
400
Διαστάσεις:
26x21
Βάρος:
1.062 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση