Μανώλης Καλομοίρης: Ο πρωτομάστορας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μανώλης Καλομοίρης: Ο πρωτομάστορας

Μουσική τραγωδία σε δύο μέρη και ένα ιντερμέδιο, βασισμένο στην ομότιτλη τραγωδία του Νίκου Καζαντζάκη

Συλλογικό έργο

Μιράντα Τερζοπούλου

Ελένη Άννα Χλέπα

Περιεχόμενα: - Ο "Πρωτομάστορας" με μια ματιά - Σύνοψη - Νίκος Α. Δοντάς, "Με το όραμα ενός νέου κόσμου" - Μυρτώ Οικονομίδου, "Ο "Πρωτομάστορας" ως εκφραστής της εθνικής ανανέωσης και της βενιζελικής ιδεολογίας" - Μιράντα Τερζοπούλου, "Η γυναίκα και το στοιχειό του ποταμού" - Άννα Παπαέτη, "Αναζητώντας τη Σμαράγδα" - Μαρία Χναράκη, "Γεφυρώνοντας τη "Θυσία" του Καζαντζάκη" με τον "Πρωτομάστορα" του Καλομοίρη" - Λιάνα Χλέπα, "Η γέφυρα της Άρτας" - "Ο "Πρωτομάστορας" στην Εθνική Λυρική Σκήνη" - Χρονολόγιο - Σύντομο ιστορικό ΕΛΣ - Υπηρεσίες ΕΛΣ - Πηγές

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιράντα Τερζοπούλου

Μιράντα Τερζοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μιράντα Τερζοπούλου είναι Λαογράφος-Εθνολόγος (Ερευνήτρια Β΄ βαθμίδας, Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας, Ακαδημία Αθηνών). Έχει πραγματοποιήσει μακροχρόνια επιτόπια έρευνα εντός και εκτός Ελλάδας σχετικά με την παραδοσιακή μουσική, τη λαϊκή λατρεία και τις λαϊκές τελετουργίες καθώς και τη θέση και τους ρόλους των φύλων σε διάφορες εθνοτικές, θρησκευτικές, γλωσσικές μειονοτικές ομάδες. Έχει πραγματοποιήσει πολλά ερευνητικά προγράμματα, μαθήματα, σεμινάρια, διαλέξεις και δημοσιεύσεις στις παραπάνω θεματικές, ενώ συμμετείχε και σε εκδόσεις δίσκων παραδοσιακής μουσικής και σε εθνογραφικά ντοκιμαντέρ, σε συνεργασίες για τη δημιουργία ψηφιακών βάσεων δεδομένων κ.λπ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Άννα Χλέπα (Συγγραφέας)

Η αρχιτέκτων Ελένη-Αννα Χλέπα  είναι διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π. (2008) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος για την Αποκατάσταση Μνημείων από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης (1986). Έχει διεξαγάγει πολλές επιστημονικές έρευνες και έχει εκπονήσει ειδικές μελέτες για την αρχιτεκτονική κληρονομιά: ιστορικές και αρχειακές έρευνες, μελέτες ανάδειξης και ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, μελέτες αναστήλωσης και αποκατάστασης αρχαίων, βυζαντινών και νεότερων μνημείων, καθώς και μελέτες αστικών αναπλάσεων. Ως εμπειρογνώμων του Ο.Η.Ε. έχει εργαστεί σε πρόγραμμα τεκμηρίωσης και διάσωσης μεσαιωνικών μνημείων στην Κύπρο. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα κυρίως για την ελληνιστική και ρωμαϊκή αρχιτεκτονική, για τις ιστορικές και θεωρητικές όψεις του θέματος της προστασίας των μνημείων, καθώς και για την ιστορία των αποκαταστάσεων. Έχει διδάξει σε τμήματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και την Ιταλία. Είναι μέλος πολλών οργανώσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, εθνικών και διεθνών, όπως, η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία, η Europa Nostra.. Έχει βραβευθεί με εθνι­κά και διεθνή βραβεία, μεταξύ άλλων Βραβείο (Diploma) Europa Nostra για το έργο «Αποκατάσταση - αναστήλωση της Αρκαδικής Πύλης και τμήματος των τειχών της Αρχαίας Μεσσήνης» (2005) και διάκριση Europa Nostra για το έργο «Στερέωση-αναστήλωση-αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου του Άργους» (2010).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Α. Δοντάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μυρτώ Οικονομίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Χναράκη

Μαρία Χναράκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Χναράκη είναι Διευθύντρια Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ντρέξελ, στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακούς τίτλους (M.A. και Ph.D.) στην εθνομουσικολογία, λαογραφία και πολιτισμική ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον. Επιπλέον, έχει δίπλωμα πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και πτυχία ωδικής, αρμονίας και αντίστιξης από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Της έχουν απονεμηθεί αρκετά βραβεία, ενώ η ίδια έχει παρουσιάσει το έργο της σε διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσει άρθρα και κριτικές, και διδάξει αλλά κι ερμηνεύσει χορούς και τραγούδια της Μεσογείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Παπαέτη (Συγγραφέας)

Η Άννα Παπαέτη είναι διδάκτωρ ιστορικής μουσικολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η διατριβή της πραγματεύεται την έννοια της λύτρωσης και τη γυναικεία θυσία στα μουσικοδράματα του Βάγκνερ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Christine Sturmey (Μεταφραστής)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
137
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.496 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση