Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωπαϊκή Ένωση
(Θεσμοί, πολιτικές, προκλήσεις, προβληματισμοί)
Συγγραφέας:   Γιώργος Βοσκόπουλος


Ευρωπαϊκή Ένωση
Η E.E. ως διακριτό σύστημα διακυβέρνησης θα πρέπει να αναλυθεί στα πλαίσια του ευρύτερου πεδίου της πολιτικής επιστήμης. Με τη σειρά της η πολιτική και η άσκηση της μπορεί να αναλυθεί και προσεγγιστεί ως: μία δραστηριότητα, ένας τρόπος διακυβέρνησης, ένας τρόπος εξέλιξης θεσμών και διαδικασιών διακυβέρνησης ή ένας μηχανισμός που θέτει συγκεκριμένους προτεραιότητες, όπως η επίτευξη κοινωνικών στόχων (π.χ. αναδιανομή εισοδήματος), η παροχή δημόσιων αγαθών και η δημιουργία ενός πλαισίου ενίσχυσης της ευημερίας των πολιτών. Η διακυβέρνηση και η άσκηση πολιτικής είναι υπό μία έννοια έννοιες ταυτόσημες. Ως πολιτική ορίζεται "η επιστήμη και τέχνη της διακυβέρνησης", ενώ αντικείμενο της είναι "η μορφή, οργάνωση και διοίκηση ενός κράτους". Η Ε.Ε. αποτελεί κατ΄ εξοχήν, αλλά όχι αποκλειστικά, πεδίο της συγκριτικής πολιτικής. Στα πλαίσια μίας τέτοιας προσέγγισης αναλύονται "οι ομοιότητες και διαφορές στον τρόπο εκτέλεσης / υλοποίησης συγκεκριμένων λειτουργιών από διαφορετικά πολιτικά συστήματα" που λειτουργούν με βάση μη ταυτόσημες αρχές και παραδόσεις.

24χ17 εκ., 349 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-458-194-8
ISBN (10ψήφιο): 960-458-194-5
Βάρος: 0.583 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
24.45
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Βοσκόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος (BA) του Brock University (Canada) και του Τμήματος ΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Lancaster University (UK) στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές. Είναι διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών του Exeter University, UΚ (Centre for European Studies). Είναι Editorial Board Member και Reviewer του Journal of Political Sciences and Public Affairs, LA, CA, Reviewer του Journal of Public Administration and Management, US και Editorial Board Member του Regional Science Inquiry, Journal of the Hellenic Association of Regional Scientists.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.