Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο έλεγχος ως μηχανισμός αρνητικής εντροπίας
(Μια φιλική ανάγνωση στα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα)
Συγγραφέας:   Δημήτρης Ντζανάτος


Offer
Το επάγγελμα των Ορκωτών Ελεγκτών βρίσκεται σε ένα κρίσιμο, δύσκολο στάδιο της ιστορικής του ανάπτυξης, που συνιστά αποτέλεσμα συγκεκριμένης ιστορικής εξέλιξης. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, πρόκειται για στάδιο μεταβατικό, που θα διαρκέσει αρκετά, ενώ στο τέλος θα προκύψουν νέες ισορροπίες σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο. Οι σκληρές διαδικασίες της προσαρμογής απαιτούν ταχύτατη αφομοίωση νέων γνώσεων και απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Η εφαρμογή των Διεθνών Eλεγκτικών Προτύπων, που έχει πρόσφατα νομοθετηθεί, αυξάνει δραματικά τις υποχρεώσεις των ελεγκτών. Επομένως αυτά τα πρότυπα πρέπει να κατανοηθούν και, σε κάποιο βαθμό, να απομυθοποιηθούν.

Στο βιβλίο του Δημήτρη Ντζανάτου παρατίθεται το περιεχόμενο του κάθε προτύπου και επεξηγείται ο τρόπος της εφαρμογής του. Με 153 διαγράμματα το περιεχόμενο αυτό καθίσταται εύκολα κατανοητό. Γίνονται αναφορές στην ιστορική πορεία του ελέγχου και εκφράζονται ιδέες για την τεχνική αντιμετώπιση των σύνθετων απαιτήσεων των προτύπων. Σκοπός του έργου είναι να λειτουργεί ως εργαλείο βασικής κατανόησης της τεχνικής του ελέγχου για κάθε ενεργό ελεγκτή, αλλά και για όποιον σκέφτεται να ακολουθήσει το επάγγελμα.

25χ18 εκ., 509 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική)
ISBN: 978-960-03-4861-3
ISBN (10ψήφιο): 960-03-4861-8
Βάρος: 1.219 κιλά
Εκδότης: Καστανιώτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
74.55
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

55.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Ντζανάτος είναι Ορκωτός Ελεγκτής και διδάκτορας λογιστικής. Εργάζεται στην ελεγκτική εταιρία Grant Thornton και είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της από το 1997. Διδάσκει λογιστική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Γεννήθηκε το 1952 κοντά στο Μεσολόγγι και ήλθε στην Αθήνα το 1971, όταν πέρασε στην ΑΣΟΕΕ. Από το Νοέμβρη του 1971 ξεκίνησε να δουλεύει σε λογιστήριο και από τότε δεν έχει σταματήσει να εργάζεται στο χώρο της λογιστικής και της ελεγκτικής. Το 1980 έγινε μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών. Το 1994 με άλλους συναδέλφους του, ίδρυσε την ελεγκτική εταιρία στην οποία εργάζεται σήμερα. Σε όλα τα χρόνια της υπηρεσίας του στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών, είχε ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα του επαγγέλματος, όντας μέλος της διοίκησης του επαγγελματικού συλλόγου, από το 1980 έως το 1993. Έχει συμμετάσχει σε ελέγχους ή στην παροχή σχετικών με το επάγγελμά του υπηρεσιών σε ένα μεγάλο πλήθος εταιριών, των περισσότερων κλάδων της οικονομίας μας. Εκτός από το πανεπιστήμιο, έχει σημαντική συμμετοχή σε σεμινάρια για επαγγελματίες, που γίνονται από φορείς ή επιχειρήσεις. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στον οικονομικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο, με επιστημονική ή επαγγελματική θεματολογία. Στη διαδικασία λογιστικής τυποποίησης του Δημόσιου Τομέα, συμμετείχε στις επιτροπές εμπειρογνωμόνων για τη σύνταξη των Κλαδικών Λογιστικών Σχεδίων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ. Έχει κατά καιρούς συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές ή διαδικασίες, για επαγγελματικά ή επιστημονικά ζητήματα. Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα και έχουν μία κόρη, τη Δανάη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.