Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιβαλλοντική τεχνολογία

Περιβαλλοντική τεχνολογία

Στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει θεμελιακές γνώσεις για τις διεργασίες που συντελούν στη ρύπανση του περιβάλλοντος και για τις κυριότερες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες και να δημιουργήσει ένα καλό υπόβαθρο για την εν συνεχεία γνωστική κίνηση του νέου μηχανικού, σε επίπεδο επαγγέλματος, προς διάφορες επιμέρους περιβαλλοντικές ειδικότητες.


24χ17 εκ., 380 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 628 (Τεχνολογία περιβάλλοντος)
ISBN: 978-960-266-241-0
ISBN (10ψήφιο): 960-266-241-7
Βάρος: 0.81 κιλά
Εκδότης: Συμμετρία
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
31.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης είναι Καθηγητής στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγειονομικής Τεχνολογίας και Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων". Είναι συγγραφέας 250 επιστημονικών εργασιών, κεφαλαίων βιβλίων και ερευνητικών εκθέσεων σχετικών με τη διαχείριση των υδατικών πόρων, την επεξεργασία και διάθεση λυμάτων, την επεξεργασία νερού, τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, τη μαθηματική προσομοίωση ρύπων σε επιφανειακούς αποδέκτες, και την επαναχρησιμοποίηση λυμάτων και ιλύος.

Η Μαρίνα Πανταζίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στον Τομέα Γεωτεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ. Έχει πολυετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα στο αντικείμενο της περιβαλλοντικής γεωτεχνικής, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς χαρακτηρισμού και αποκατάστασης χώρων ρυπασμένων από επικίνδυνα απόβλητα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αριθμητική και φυσική προσομοίωση της κίνησης στο υπέδαφος οργανικών ρύπων που δεν αναμειγνύονται με το νερό, λήψη αποφάσεων σε θέματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης και διδακτική της επιστήμης του μηχανικού.

Ο Αντώνης Γ. Σταθόπουλος είναι Καθηγητής στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Σιδηροδρομικής και Μεταφορών του ίδιου τομέα. Σπούδασε μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε MSc από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Manchester (UMIST) και διδακτορικό από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ. Έχει δημοσιεύσει 40 άρθρα και κεφάλαια βιβλίων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και εκδόσεις του εξωτερικού καθώς και πάνω από 100 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων. Το επιστημονικό του αντικείμενο εντοπίζεται στο σχεδιασμό των μεταφορικών συστημάτων και κυρίως στη βελτιστοποίηση των μεταφορικών δικτύων και στις μεθόδους προσομοίωσης. Έχει έντονο ερευνητικό έργο με συμμετοχή, ως επιστημονικός υπεύθυνος, σε πάνω από 30 διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα, το μεγαλύτερο μέρος από τα οποία είχαν σχέση με θέματα τεχνολογικής ανάπτυξης και πιλοτική ς επίδειξης. Εκτός από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, διδάσκει στις Σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΜΠ σε αντίστοιχα Διατμηματικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα. Έχει επίσης διδάξει επί τριετία στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.