Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Άτλας των κλιματικών αλλαγών
(Χαρτογραφώντας τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση)
Συγγραφείς:   Kristin Dow, Thomas E. Downing,


Offer
Από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα πρόσφατα γεγονότα γίνεται πλέον σαφές πόσο σοβαρό ζήτημα είναι η αλλαγή του κλίματος. Καύσωνες, ξηρασίες και πλημμύρες οδηγούν στο θάνατο ευάλωτους πληθυσμούς, καταστρέφουν μέσα βιοπορισμού και αναγκάζουν ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στον άτλαντα αυτό εξετάζονται με επιστημονική ακρίβεια και διορατικότητα οι αιτίες των κλιματικών αλλαγών και οι πιθανές επιπτώσεις τους στους ευάλωτους πληθυσμούς, στα αποθέματα νερού, στα οικοσυστήματα και στη βιοποικιλότητα, στην υγεία, στις παράκτιες μεγαλουπόλεις και στους θησαυρούς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Παρουσιάζονται η σε βάθος χρόνου συνεισφορά των πηγών στα επίπεδα των αερίων του θερμοκηπίου κατά το παρελθόν, η πρόοδος ποε έχει σημειωθεί αναφορικά με τις δεσμεύσεις των κρατών και οι τοπικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πρόκλησης των κλιματικών αλλαγών.

Ο συγκεκριμένος άτλαντας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων. Μεταξύ άλλων: προειδοποιητικά σημάδια, μελλοντικά σενάρια, ευάλωτοι πληθυσμοί, επιπτώσεις στην υγεία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μείωση εκπομπών, προσωπική και συλλογική δράση.

Περιλαμβάνει περισσότερους από 50 πολύχρωμους χάρτες και γραφήματα και αποτελεί βασική πηγή για ιθύνοντες, περιβαλλοντολόγους, σπουδαστές, αλλά και για όλους όσοι απασχολούνται με αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα.

27χ20 εκ., 112 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πράσινη Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 551.6 (Κλιματολογία)
Άλλα πρόσωπα: Αναστασία Τυράσκη (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-6829-04-8
ISBN (10ψήφιο): 960-6829-04-9
Βάρος: 0.442 κιλά
Εκδότης: Polaris
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.12
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η δρ Κρίστιν Ντάου είναι επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα και επιστημονική συνεργάτις στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης. Διεξάγει έρευνες για θέματα που σχετίζονται με το κλίμα, την τρωτότητα των κοινωνικών ομάδων, τις περιβαλλοντικές αλλαγές και την κοινωνία. Είναι εθνική σύμβουλος της Ένωσης Αμερικανών Γεωγράφων, συμμετέχει στο πρόγραμμα Αξιολόγηση Οικοσυστημάτων της Χιλιετίας και είναι κύρια ερευνήτρια στο Δίκτυο Περιοχής Ολοκληρωμένης Επιστήμης και Αξιολόγησης του ΝΟΑΑ, όπου ασχολείται με την έρευνα και τις υπηρεσίες που αφορούν το κλίμα.

Ο δρ Τόμας Ντάουνινγκ είναι διευθυντής στο Γραφείο της Οξφόρδης του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης και επιστημονικός συνεργάτης στο Queen Elizabeth House του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Κατέχει την έδρα για την τρωτότητα των κοινωνικών ομάδων στο Munich Re Foundation σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Ασφάλεια των Ανθρώπων και του Περιβάλλοντος. Διεξάγει έρευνες για θέματα που σχετίζονται με το κλίμα και την κοινωνία. Συμμετέχει στη Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του οργανισμού International Geographical Union Task Force on Wulnerability, καθώς και σύμβουλος στο Πρόγραμμα Κλιματικών Επιπτώσεων και στη Διεθνή Επιτροπή Ανάπτυξης της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.