Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι σιδηρόδρομοι της Πελοποννήσου 1882 - 1962
Συγγραφέας:   Κώστας Ανδρουλιδάκης


Οι σιδηρόδρομοι της Πελοποννήσου 1882 - 1962
H ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, όχι μόνο λόγω της ιδιομορφίας της αλλά και για το γεγονός ότι οι σιδηρόδρομοι μας, από την εποχή της κατασκευής τους μέχρι σήμερα -τα τελευταία 130 και πλέον χρόνια- έπαιξαν σπουδαίο ρόλο σε πολλούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Εκτός από την παραδοσιακή συγκοινωνιακή τους λειτουργία πρόσφεραν και άλλες πολύτιμες υπηρεσίες: έδωσαν ζωή σε απομακρυσμένες περιοχές, βοήθησαν άμεσα τα ταχυδρομεία και τηλεγραφεία στα πρώτα τους βήματα, συμμετείχαν ενεργά στους εθνικούς μας αγώνες και υπήρξαν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας.
Κατανοώντας τη μεγάλη σημασία των σιδηροδρόμων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φωτογραφικού Μουσείου "Χρήστος Καλεμκερής" του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση του Ιδρυτή και Προέδρου Χρήστου Καλεμκερή, αποφάσισε την έκδοση βιβλίων με θέμα τη σιδηροδρομική μας ιστορία. Ήδη, μετά την έκδοση των Σιδηροδρόμων στο βορειοελλαδικό χώρο και των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων, ακολουθεί ο παρών τρίτος τόμος που πραγματεύεται την ιστορία των Πελοποννησιακών δικτύων. Ευχαριστώ από καρδιάς τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα μέλη του Δ.Σ για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου αναθέτοντάς μου την εκπόνηση και αυτής της εργασίας, εμπιστοσύνη που συνεχίζεται αδιάλειπτη.
Οι πληροφορίες που έχουν διασωθεί είναι ικανές να μας δώσουν μια λεπτομερειακή εικόνα των χρόνων κατασκευής και αρχικής λειτουργίας των παλαιών σιδηροδρομικών μας δικτύων. Ωστόσο, η εξιστόρηση των γεγονότων θα ήταν εκ των πραγμάτων ελλιπής αν δεν συνδυαζόταν με κατάλληλες φωτογραφίες. Το σπανιότατο και τόσο πλούσιο αρχείο του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" χάρισε στο κείμενο μοναδική ζωντάνια με αποτέλεσμα να αναβιώνει με τον πλέον παραστατικό τρόπο στα μάτια του αναγνώστη η εικόνα των παλαιότερων αλλά και νεότερων εποχών των σιδηροδρόμων μας, στην ιστορική τους συνέχεια. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Σημείωση: Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2006. Χαιρετισμός: Χριστόδουλος Οικονομίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς. Προλογικά σημειώματα: Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Πολιτισμού, Χρήστος Καλεμκερής, προέδρος του Μουσείου Φωτογραφίας, Κώστας Ανδρουλιδάκης.

28χ29 εκ., 284 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 385.495 022 (Σιδηρόδρομοι - Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα), 385.094 95 (Σιδηρόδρομοι - Ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Χρήστος Καλεμκερής (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-87946-0-3
ISBN (10ψήφιο): 960-87946-0-9
Βάρος: 2.045 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
47.93
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Ανδρουλιδάκης είναι μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π., ερευνητής της ιστορίας των ελληνικών σιδηρόδρομων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.