Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι σιδηρόδρομοι στον Βορειοελλαδικό χώρο 1871 - 1965

Οι σιδηρόδρομοι στον Βορειοελλαδικό χώρο 1871 - 1965
Η πλούσια αυτή φωτογραφική συλλογή, που περιέχει σπάνιο υλικό των σιδηροδρόμων στο βορειοελλαδικό χώρο των ετών 1871 - 1965 και που συνοδεύεται από λεπτομερές επεξηγηματικό κείμενο, θα αποτελέσει μία πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για ένα μεγάλο αριθμό σπουδαστών, δημοσιογράφων, ερευνητών, ταξιδευτών και άλλων φίλων του σιδηροδρόμου. Παράλληλα, η σημασία στη λεπτομέρεια που δόθηκε κατά τη δημιουργία του λευκώματος, το μεράκι με το οποίο δούλεψε ο συγγραφέας, κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου, καθώς και η φιλοτεχνία που αναδεικνύεται από το προσεκτικά διαλεγμένο φωτογραφικό υλικό, προσδίδουν στο λεύκωμα αυτό μια διαχρονική καλλιτεχνική αξία.
Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του ιδρυτή και προέδρου του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκέρης" του Δήμου Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστου Καλεμκερή, ο οποίος οραματίστηκε και με την πολύτιμη συνεργασία των συγγραφέων, κ. Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη και κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου, και του επιστημονικού προσωπικού του μουσείου ολοκλήρωσαν την τετράτομη εγκυκλοπαίδεια της Ιστορίας των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, πρώτο μέρος της οποίας αποτελεί το λεύκωμα αυτό. Μέσω της καταγραφής της ανάπτυξης των πρώτων ελληνικών σιδηροδρομικών δικτύων περιγράφεται ταυτόχρονα η βιομηχανική επανάσταση στη χώρα μας καθώς και η οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατούσε την εποχή εκείνη. Συγχρόνως, αναδεικνύεται η σημασία και η συμβολή των σιδηροδρομικών δικτύων στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας στα τέλη του 190υ αιώνα.
Ως καθηγητής και ως πρόεδρος του ΟΣΕ νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τους συντελεστές του λευκώματος για την επιτυχή αυτή προσπάθειά τους, που προάγει τη σημασία των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας και τις προσδίδει τη δέουσα ιστορική τους αξία.
Εύχομαι το λεύκωμα αυτό να συμβάλλει στις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών των σημερινών ελληνικών σιδηροδρόμων.

Νικόλαος Κ. Μπαλτάς
Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΕ


Σημείωση: Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2006. Επανέκδοση: "Reprotime" 1999. Προλογικά σημειώματα: Νικόλαος Τσιαρτσιώνης, Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Λιάπης, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νικόλαος Κ. Μπαλτάς, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΕ, Χρήστος Καλεμκερής, Πρόεδρ

28χ29 εκ., 334 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 385.495 022 (Σιδηρόδρομοι - Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα), 385.094 95 (Σιδηρόδρομοι - Ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Χρήστος Καλεμκερής (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-87946-2-7
ISBN (10ψήφιο): 960-87946-2-5
Βάρος: 2.337 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
53.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Ανδρουλιδάκης είναι μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π., ερευνητής της ιστορίας των ελληνικών σιδηρόδρομων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.