Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο τομέας των μεταφορών και οι συνδυασμένες εμπορευματικές μεταφορές

Ο τομέας των μεταφορών και οι συνδυασμένες εμπορευματικές μεταφορές
Η όλο και μεγαλύτερη συμφόρηση των οδικών δικτύων σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα των αποκαλούμενων φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς, όπως είναι ο σιδηρόδρομος, η εσωτερική ναυσιπλοΐα και οι θαλάσσιες μεταφορές, συνηγορούν στη χρησιμοποίηση των τεχνικών της συνδυασμένης μεταφοράς.

Σκοπός του βιβλίου είναι η παρουσίαση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Συνδυασμένες Μεταφορές, καθώς επίσης και μια ανάλυση του τομέα των μεταφορών όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τις οδικές, σιδηροδρομικές, αεροπορικές, ποτάμιες και θαλάσσιες μεταφορές. Αναλύονται οι ιδιαιτερότητες, τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες κάθε τρόπου μεταφοράς και δίνονται οι βασικές έννοιες και οι ορισμοί σχετικά με τις Συνδυασμένες Μεταφορές, όπως έχουν επικρατήσει στη διεθνή βιβλιογραφία και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

24χ17 εκ., 243 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 380 (Μεταφορές)
ISBN: 978-960-351-772-6
ISBN (10ψήφιο): 960-351-772-0
Βάρος: 0.589 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
24.92
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.43
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σαμπράκος, Ευάγγελος Α.
Ο Ευάγγελος Σαμπράκος είναι αναπλ. καθηγητής οικονομικής των μεταφορών στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι διπλωματούχος μηχανικός του ΑΠΘ (1980) με μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.) στην οικονομική των μεταφορών (1981) από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Lyon II. Το 1984 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην οικονομική των μεταφορών από τα Πανεπιστήμια Lyon II και Ecole Nationale des Travaux Publics de l΄ Etat. Από το 1982 έως το 1985 υπήρξε ερευνητής στο Laboratoire d΄ Economie des Transports του Πανεπιστημίου Lyon II. Εργάστηκε ως υπεύθυνος μελετών στους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους (1984-1985) και ως ειδικός επιστήμων σε θέματα μεταφορών στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1987-1992). Από το 1992 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.Επίσης έχει διδάξει οικονομική των μεταφορών στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πολλών μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων, έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Βιβλία και μονογραφίες: 1. "Charbon et Navigation Fluviale en France" Πανεπιστήμιο Λυών 2, σειρά Etudes et Recherches, Μονογραφία, Λυών Γαλλίας, Ιούνιος 1985, σελ. 184. 2. "Οικονομικές επιπτώσεις από την κυκλοφορία και στάθμευση στον Πειραιά και στο λιμάνι του", Επιμέλεια πρακτικών 1ης Επιστημονικής Ημερίδας Οικονομικής των Μεταφορών, Παν/μιο Πειραιώς, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, Μάιος 1994, σελ. 231. κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.