Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, Βόλου και Καρλοβασίων Σάμου

Οι τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, Βόλου και Καρλοβασίων Σάμου
Το νέο εκδοτικό εγχείρημα του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" "Οι τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, Βόλου και Καρλοβασίων Σάμου" αποτελεί μια ακόμη εξαίρετη επιστημονική μελέτη για την πορεία του ελληνικού τροχιοδρόμου και το σημαντικότατο ρόλο που διαδραμάτισε στην αστική ανάπτυξη. Παρουσιάζει τη διαδρομή του τραμ πάνω στις ράγες της ελληνικής ιστορίας αναδεικνύοντας την κοινωνική, και οικονομική προσφορά του. Στις σελίδες του βιβλίου καταγράφονται και κωδικοποιούνται για πρώτη ψαρά σημαντικά στοιχεία -άγνωστα για το ευρύ κοινό- που σχετίζονται με τους τροχιόδρομους στη χώρα μας. Ταυτόχρονα η έκδοση συνοδεύεται από ένα σπάνιο φωτογραφικό αρχειακό υλικό που θα συγκινήσει όχι μόνο τους αναγνώστες που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το θέμα, αλλά και όλους εκείνους που θα ήθελαν να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο. Η διατήρηση της παράδοσης των ελληνικών τροχιοδρόμων, η καταγραψή και η διάδοση της ιστορικής μνήμης είναι εφαλτήριο, προκειμένου να ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τη νέα πορεία του τραμ προς το μέλλον και την ανάπτυξη του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Εν κατακλείδι θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" του Δήμου Καλαμαριάς, κ. Χρήστο Καλεμκερή, και όλους τους συντελεστές του λευκώματος για τη συστηματική τους δουλειά, την επιμονή τους και τις προσπάθειές τους, οι οποίες γνωρίζω ότι απαιτήθηκαν για την έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας. Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ καλή συνέχεια στη δημιουργική πορεία του Μουσείου, το οποίο στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει ένα σημαντικότατο πολιτιστικό έργο με σειρά εκδόσεων και φωτογραφικών εκθέσεων.

Μιχάλης Λιάπης
Υπουργός Πολιτισμού


Σημείωση: Προλογικά σημειώματα: Μιχάλης Λιάπης, Υπουργός Πολιτισμού, Χριστόδουλος Οικονομίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καλεμκερής, Πρόεδρος του Μουσείου Φωτογραφίας.

28χ28 εκ., 347 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 779.495 6 (Θεσσαλονίκη - Φωτογραφικά λευκώματα), 388.46 (Τραμ)
Άλλα πρόσωπα: Χρήστος Καλεμκερής (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-87946-4-1
ISBN (10ψήφιο): 960-87946-4-1
Βάρος: 2.302 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
53.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Ανδρουλιδάκης είναι μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π., ερευνητής της ιστορίας των ελληνικών σιδηρόδρομων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.