Κώστας Ταχτσής: Η ζωή του
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κώστας Ταχτσής: Η ζωή του

Η αθέατη πλευρά της σελήνης

Γιάννης Βασιλακάκος

Ο Κώστας Ταχτσής είναι ένας απ΄ τους πιο παρεξηγημένους και αμφιλεγόμενους μεταπολεμικούς συγγραφείς μας. Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να φωτίσει τη ζωή και το έργο του.

"Είχα βέβαια δύο θείους, ο μεν ένας, ο κακός, με κουβαλούσε μαζί του σε διάφορα υπόγεια χαμαιτυπεία γύρω από την Ομόνοια. Ο άλλος με πήγαινε σε επίσημες δεξιώσεις, με υπουργούς και διάφορους άλλους μεγαλόσχημους. Έτσι αισθανόμουνα σα να ανήκω λιγάκι σ΄ ένα κόσμο αδεσμεύτων κι έκανα επισκέψεις πότε στον υπόκοσμο και πότε στο κατεστημένο - ένα σχέδιο κατά κάποιο τρόπο ένα πρότυπο το οποίο φαίνεται με σφράγισε κι έχει συνεχισθεί σ΄ όλη μου τη ζωή κατά καιρούς".

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Γιάννης Βασιλακάκος

Γιάννης Βασιλακάκος (Συγγραφέας)

O Γιάννης Bασιλακάκος γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Σκάλας Λακωνίας. Έχει μάστερ και διδακτορικό απ΄ το Πανεπιστήμιο Mελβούρνης, Bachelor of Letters απ΄ το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας, και δίπλωμα Διερμηνείας-Mετάφρασης απ΄ το Πανεπιστήμιο RMIT. Eίναι πανεπιστημιακός, επικεφαλής του προγράμματος Eλληνικών στον Tομέα Διερμηνείας-Mετάφρασης του Πανεπιστημίου RMIT της Μελβούρνης, συντονιστής της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (Ωκεανίας) και συντονιστής του Πολιτιστικού Δικτύου του Συμβουλίου Aπόδημου Eλληνισμού (ΣAE) για την Ωκεανία (1999-2006). Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά, δοκίμια/κριτικές. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, κινέζικα) και, ορισμένα εξ αυτών, έχουν γίνει μπεστ σέλερ και διδάσκονται σε λύκεια και πανεπιστήμια της Ελλάδας, Αυστραλίας και άλλων αγγλόφωνων χωρών. Έχει τιμηθεί με 7 λογοτεχνικές χορηγίες απʼ το Αυστραλιανό Συμβούλιο Τεχνών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, 2 πανεπιστημιακές ερευνητικές χορηγίες και πολλά λογοτεχνικά βραβεία και διεθνείς διακρίσεις. Του έχουν γίνει πλήθος αφιερώματα στα εγκυρότερα ελλαδικά και ξένα λογοτεχνικά περιοδικά/εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα. Το 2000, οι πολιτιστικοί φορείς της ομογένειας της Αυστραλίας του απένειμαν τιμητικό δίπλωμα για τα 30 χρόνια προσφοράς του στα ελληνικά γράμματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
358
Διαστάσεις:
22x14
Βάρος:
0.47 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση