Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τηλεοπτική πολιτική διαφήμιση στην Ελλάδα 1993-2007
Συγγραφέας:   Αθανάσιος Ν. Σαμαράς


Offer
Στο βιβλίο αυτό χρησιμοποιούνται οι θεωρίες και οι μέθοδοι της επικοινωνιολογίας για τη μελέτη της τηλεοπτικής πολιτικής διαφήμισης στην Ελλάδα. Η έρευνα έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για ποσοτικές αναλύσεις περιεχομένου στην πολιτική επικοινωνία.
Στο πρώτο μέρος γίνεται παρουσίαση του ευρύτερου πλαισίου μέσα στο οποίο ικανοποιούνται οι επικοινωνιακές ανάγκες της πολιτικής και διασαφηνίζεται η σχέση της πολιτικής διαφήμισης με την εμπορευματικοποίηση του ραδιοτηλεοπτικού συστήματος, τη λογική του μέσου και το πολιτικό μάρκετινγκ.
Στη συνέχεια παρέχεται ένα συγκροτημένο θεωρητικό πλαίσιο για τις επιδράσεις της πολιτικής διαφήμισης στο ακροατήριο, τα ερμηνευτικά πλαίσια που διέπουν το περιεχόμενό της και τις δομικές επιπτώσεις που έχει στο κομματικό σύστημα.
Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ποσοτική ανάλυση των χαρακτηριστικών των ελληνικών πολιτικών διαφημιστικών της περιόδου 1993-2007. Συγκεκριμένα, εξετάζονται η βασική μορφή, το ρητορικό στυλ, η χρήση των μηχανισμών πειθούς, καθώς και το στοιχείο της εικόνας σε συνδυασμό με τις θεματικές αναφορές.
Επίσης, διερευνώνται οι εκφάνσεις του αρνητισμού στην πολιτική διαφήμιση και η στρατηγική κινητοποίηση του παρελθόντος και του μέλλοντος μέσω της πολιτικής διαφήμισης.


Σημείωση: Πρόλογος: Ροδόλφος Μορώνης.

20χ12 εκ., 279 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παρεμβάσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 659.1 (Διαφήμιση), 320.014 (Πολιτική επικοινωνία)
ISBN: 978-960-03-4842-2
ISBN (10ψήφιο): 960-03-4842-1
Βάρος: 0.381 κιλά
Εκδότης: Καστανιώτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.83
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αθανάσιος Ν. Σαμαράς είναι κάτοχος διδακτορικού στην Πολιτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Sussex (Αγγλία), μεταπτυχιακού στην Πολιτική Επικοινωνία από το Emerson College (ΗΠΑ) και στην Επικοινωνιακή Πολιτική από το City University (Αγγλία) και πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. ΄Εχει δημοσιεύσεις σε βιβλία, σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων όπου έχει εκπονήσει τη μελέτη "Πολιτική διαφήμιση: Μια ποσοτική προσέγγιση για την Ελλάδα" (2003) και επί του παρόντος εργάζεται για την επικαιροποίησή της.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.