Η οικονομική κρίση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η οικονομική κρίση

10+1 ουσιαστικές απαντήσεις σε 10+1 ερωτήματα του Pierre Luc Séguillon

Michel Aglietta

12.17€ -27% 8.88€

Η διεθνής οικονομική κρίση, που πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα όλες τις βιομηχανικές χώρες, προκαλεί κατάρρευση των μεγάλων τραπεζών και πτώση των αγορών, ενώ απειλεί την οικονομία με ύφεση.
Απαντώντας στις ακόλουθες 10 + 1 ερωτήσεις του Pierre Luc Seguillon, ο κορυφαίος Γάλλος οικονομολόγος Michel Aglietta, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ, μας βοηθά να ερμηνεύσουμε την κρίση και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή της, τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες:
1. Είναι η κρίση φαινόμενο εγγενές στην οικονομία της αγοράς;
2. Γιατί η κρίση ούτε προβλέφθηκε ούτε μπόρεσε να αποφευχθεί;
3. Ποια χαρακτηριστικά έχει αυτή η κρίση;
4. Πώς εκδηλώθηκε η κρίση;
5. Είναι η κρίση παγκόσμια;
6. Τι επιπτώσεις έχει η χρηματοπιστωτική κρίση στην πραγματική οικονομία;
7. Πώς θα πρέπει να διαχειριστούμε την κρίση;
8. Βοήθησε η κρίση την Ευρώπη να προοδεύσει;
9. Πρέπει να εφαρμοστούν νέου τύπου ρυθμίσεις;
10. Ποια πρέπει να είναι η αυριανή εταιρική διακυβέρνηση των τραπεζών;
+1. Ποια είναι η σωστή οικονομική απάντηση;

Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης (Μεταφραστής)

Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, δικηγόρος με ειδίκευση στα Ευρωπαϊκά θέματα, έχει δουλέψει από παλιά ως δημοσιογράφος. Μετά μια διαδρομή 25 χρόνων στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", φιλοξενήθηκε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", την "Ημερησία" και τη "Βιομηχανική Επιθεώρηση". Επανήλθε αρθρογραφώντας στο "Βήμα". Ήδη βρίσκεται στη διεύθυνση του "Ελεύθερου Τύπου", στη νέα του εποχή.

Michel Aglietta

Michel Aglietta (Συγγραφέας)

Ο Μισέλ Αλιετά γεννήθηκε το 1938 στο Σαμπερύ της Γαλλίας. Απόφοιτος της Ecole Polytechnique και της ENSAE, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris I - Pantheon - Sorbonne, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris X - Nanterre και στην HEC, και επιστημονικός σύμβουλος στο Κέντρο Ερευνών για τη διεθνή οικονομία CEPII. Διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης, Research Fellow στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σύμβουλος της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Γάλλου πρωθυπουργού (1997-2003). Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Με το κορυφαίο έργο του,"Regulation et crises du capitalisme" (1976), υπήρξε εκ των ιδρυτών (με τον Robert Boyer) της Σχολής της Ρύθμισης. Ήταν από τους λίγους οικονομολόγους που προέβλεψαν την πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση.Το 1995 ανακηρύχθηκε οικονομολόγος της χρονιάς από το περιοδικό "Le Nouvel Economiste" και το 2005 τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο οικονομικού βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.212 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση