Επικίνδυνη ζώνη
zoom in

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την υπέρμετρα φιλόδοξη κι εγωίστρια περιφερειακή εισαγγελέα της Μασαχουσέτης Μονίκ Λαμόντ αναστατώνει τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Τι κρύβεται πίσω απ΄ αυτό το έγκλημα;

Η περιφερειακή εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, Μονίκ Λαμόντ, μια ελκυστική και δυναμική γυναίκα, σκοπεύει να βάλει υποψηφιότητα για κυβερνήτης. Για να αυξήσει τη δημοτικότητά της, αποφασίζει να στηρίξει το πρόγραμμα "Απειλή", μια καινούργια πρωτοβουλία καταπολέμησης του εγκλήματος. Θεωρεί πως ο ντετέκτιβ Γουίν Γκαράνο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος γι΄ αυτή τη δουλειά και του αναθέτει την υπόθεση.

Εκείνος έχει τις αμφιβολίες του - τόσο για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος όσο και για τα κίνητρα της αφεντικίνας του. Όμως πριν καλά καλά προλάβει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ένα αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την υπέρμετρα φιλόδοξη κι εγωίστρια Μονίκ Λαμόντ αναστατώνει τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης.

Πρόκειται για τυχαίο γεγονός, ή μήπως πίσω απ’ αυτό το έγκλημα κρύβεται κάτι πιο προσωπικό;

Λεωνίδας Καρατζάς (Μεταφραστής)


Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (Συγγραφέας)

Η Πατρίσια Κόρνγουελ γεννήθηκε το 1956 στο Μαϊάμι. Εργάστηκε πέντε χρόνια ως αστυνομική ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Charlotte Observer" και στη συνέχεια ως αναλύτρια προγραμμάτων στο Ιατροδικαστικό Κέντρο της Βιρτζίνια. ΄Εχει γράψει δεκαπέντε ως τώρα βιβλία, από τα οποία τα δώδεκα είναι αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου πρωταγωνιστεί η δαιμόνια ιατροδικαστής δόκτωρ Κέυ Σκαρπέττα. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Postmortem" (1990), είναι το μόνο έργο παγκοσμίως που κατόρθωσε να κερδίσει μέσα στην ίδια χρονιά πέντε λογοτεχνικά βραβεία (Edgar, John Creasey, Anthony, MacAvity και το γαλλικό Prix du Roman d΄ Aventure). ΄Εκτοτε κάθε βιβλίο της γίνεται παγκόσμια εκδοτική επιτυχία κι έχει αποκτήσει παντού εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες. Η Πατρίσια Κόρνγουελ θεωρείται σήμερα η πιο σημαντική εκπρόσωπος της αστυνομικής λογοτεχνίας στις ΗΠΑ και είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα συγγραφέας στον κόσμο: το 1996 έλαβε από τον εκδοτικό οίκο Putnam είκοσι τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για τα τρία επόμενα μυθιστορήματά της. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
272
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.413 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση