Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πηγές ιστορίας του δικαίου
(Νομοθεσία, νομολογία, θεωρία, πράξη)

Πηγές ιστορίας του δικαίου
Καρπός συλλογικής μέριμνας και εργασίας, ο "Πηγές ιστορίας του δικαίου" συγκεντρώνουν θεμελιώδεις πηγές της ιστορίας των θεσμών και δικαίου, καλύπτοντας, όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά, ένα ιδιαιτέρως εκτεταμένο χρονικό πλαίσιο, από την ελληνική αρχαιότητα ως τη Ρώμη, το Βυζάντιο, την Ενετοκρατία και την Τουρκοκρατία και μέχρι το Διάταγμα της Αντιβασιλείας της 23ης Φεβρουαρίου/7ης Μαρτίου 1835. Τα κείμενα που επιλέχθηκαν προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα των πηγών που χρησιμοποιεί ο ιστορικός του δικαίου -πηγές τόνο νομοθετικές όσο και γραμματειακές, λογοτεχνικές, ιστοριογραφικές, επιγραφικές, παπυρολογικές- και διατρέχουν όλες τις όψεις της θεμελίωσης, θέσπισης και εφαρμογής των δικαιικών κανόνων: νομοθεσία, νομολογία, νομική θεωρία και πράξη. Η δομή του τόμου ακολουθεί τη δογματική διάκριση σε δημόσιο, ιδιωτικό κι δικονομικό δίκαιο, καθιστώντας ευχερέστερη τη συγκριτική μελέτη των νομικών λύσεων που προέκριναν, στα ίδια κρίσιμα προβλήματα της πολιτικής και θεσμικής οργάνωσης της ανθρώπινης ζωής, εποχές και κοινωνίες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: "Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας Δικαίου". Με τη συνδρομή των: Νίκου Δρακόπουλου και Γεωργίας Εκατομάτη.

24χ17 εκ., 232 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.09 (Δίκαιο - Ιστορία), 340.094 95 (Δίκαιο - Ιστορία - Ελλάς), 340.54 (Δίκαιο, Βυζαντινό), 340.54 (Ρωμαϊκό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Καράμπελας (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-16-2859-2
ISBN (10ψήφιο): 960-16-2859-2
Βάρος: 0.438 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
16.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.