Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δυνητικές κοινότητες και διαδίκτυο: Κοινωνιο-ψυχολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές εφαρμογές

Offer
Η ύπαρξη των δυνητικών κοινοτήτων στον Κυβερνοχώρο διαμορφώνει μια νέα -διαδικτυακή- πραγματικότητα. Δημιουργείται ως εκ τούτου ένα σημείο σύγκλισης διαφορετικών μεταξύ τους επαγγελματικών πεδίων.

Το βιβλίο αυτό φωτίζει με μοναδικά επίκαιρο τρόπο αυτό το νέο σημείο σύγκλισης των επιστημών, αναλύοντας τις τρεις βασικές διαστάσεις του:

- Την κοινωνιο-ψυχολογική διάσταση του Κυβερνοχώρου.
- Τη διάσταση του Κυβερνοχώρου ως μέσου πολιτικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.
- Τη μεθοδολογία χρήσης και την τεχνολογική διάσταση του Κυβερνοχώρου.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του βιβλίου καλύπτει τα ακόλουθα:
- Από τη γνωστική ψυχολογία στις δυνητικές κοινότητες
- Η Κοινωνιολογία του Κυβερνοχώρου
- Από την Παραδοσιακή στη Δυνητική Οργάνωση
- Θεωρητικά ζητήματα και προσεγγίσεις
- Ο δυνητικός "άλλος": το δυνητικό σώμα
- Ψυχολογία του Κυβερνοχώρου
- Το μέλλον της Δημοκρατίας είναι ηλεκτρονικό
- Ιστορία και θεωρία Δυνητικών Κοινοτήτων: Το Web 2.0 και η περίπτωση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης
- Δυνητική πολιτική επικοινωνία: Θεωρία και πράξη
- Διαχείριση Πληροφορίας και Τεχνικές
- Ποιοτική έρευνα στο Διαδίκτυο: συζητώντας
- τα "παλαιά" προβλήματα, σε ένα "νέο" περιβάλλον
- Ζητήματα λειτουργίας και διαχείρισης Δυνητικών Κοινοτήτων
- Οι Δυνητικές Κοινότητες ως τεχνο-κοινωνικά μορφώματα: Μεθοδολογίες αναπαράστασης και ερμηνείας
- Αλληλεπίδραση Ανθρώπου Η/Υ και Μαθησιακές Κοινότητες
- Τεχνητή νοημοσύνη και αναπαράσταση γνώσης
- e-Εμπόριο και e-Επιχειρείν: Εισαγωγικές Έννοιες.

24χ17 εκ., 355 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 303.483 3 (Διαδίκτυο (Κοινωνικές επιστήμες)), 303.483 (Τεχνολογία - Κοινωνικές απόψεις)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Κοσκινάς (Επιμελητής) , Σπύρος Δ. Αρσένης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-461-210-9
ISBN (10ψήφιο): 960-461-210-7
Βάρος: 0.597 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
29.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Αλεξιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνιολογίας της Ιατρικής (1998). Από το 2003 είναι λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Ψυχολογίας «Οργανωτική Ψυχολογία» και «Δυνητικές Κοινότητες». Τα γνωστικά αντικείμενα με τα οποία ασχολείται είναι η ψυχοκοινωνιολογία της υγείας, η κοινωνιολογία του σώματος και η οργανωτική θεωρία. Έχει συγγράψει το βιβλίο "Λόγος περί ζωής και θανάτου: Η ιατρική πράξη ως μορφή κοινωνικής αλληλόδρασης στις μονάδες εντατικής θεραπείας" (Αθήνα, 2000).

Αρσένης, Σπύρος Δ.
Ο Σπύρος Δ. Αρσένης, είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΔΠΘ) και Διδάκτορας Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ENST - Telecom Paris). Έχει εργαστεί από θέσεις ευθύνης (Project Manager) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στο σχεδιασμό και την υλοποίηση διεθνών δικτύων καθώς και στο μάρκετινγκ και την προώθηση των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές και διδακτικές δραστηριότητες στον τομέα των δικτύων τηλεπικοινωνιών.

Ο Ηρακλής Βαρλάμης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα στο πανεπιστήμιο UMIST του Manchester και έχει Διδακτορικό στην Πληροφορική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σήμερα είναι Λέκτορας (Π.Δ. 407) στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μετα-διδακτορικός ερευνητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης διδάσκει το μάθημα "Οργάνωση και Διαχείριση Δυνητικών Κοινοτήτων" στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Δυνητικές Κοινότητες" του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείυυ Πανεπιστημίου. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά στο χώρο των δυνητικών κοινοτήτων και των εφαρμογών τους στην υγεία, στην προσέγγιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στην εκπαίδευση.

Ο Διονύσης Πάνος είναι διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σαμαρτζή, Σταυρούλα
Η Σταυρούλα Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ψυχολογία στο Παρίσι και το 1987 πήρε το πτυχίο της στη Γενετική και Παιδαγωγική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Paris VIII. Το 1988 έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (D.E.A.) στις Γνωστικές Λειτουργίες από τα Πανεπιστήμια Paris VIII και Paris V, ενώ το 1992 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Paris VIII. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά, είναι συγγραφέας του βιβλίου Εισαγωγή στις Γνωστικές Λειτουργίες (Εκδόσεις Παπαζήση, 1995) και υπεύθυνη της επιστημονικής επιμέλειας των βιβλίων του Ζαν Πιαζέ Περί Παιδαγωγικής (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2000) και η Γλώσσα και η Σκέψη του Παιδιού (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001). Από το 1993 διδάσκει στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου μαθήματα που άπτονται των αντικειμένων της Γνωστικής Ψυχολογίας και της Γνωστικής Ανάπτυξης.

Σπυράκης, Παύλος Γ.
Harvard U. PhD (1982), Harvard U. MSc, ΕΜΠ Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος (1978). Διατέλεσε Ερευνητής του Harvard, Επίκουρος Καθηγητής του NYU. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1990. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος επί 6ετία και είναι Διευθυντής του ΕΑΙΤΥ (του ΥπΕΠΘ) από το 1996. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και με το Πρώτο Πανελλήνιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Θεωρητική Πληροφορική και διακεκριμένος Επισκέπτης Ερευνητής του Max Planck Informatic. Διατέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας στο IST/EU και τώρα είναι μέλος του ISTAG. Η Έρευνα του εστιάζει σε Αλγόριθμους και Πολυπλοκότητα. Έχει δημοσιεύσει 7 βιβλία (2 διεθνούς κυκλοφορίας) στο πεδίο του και πληθώρα Ερευνητικών Εργασιών. Διατελεί σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1969. Αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτορας. Η ερευνητική του δραστηριότητα εντοπίζεται σε διαφορετικές περιοχές, όπως η υπολογιστική γεωμετρία, το εκπαιδευτικό λογισμικό και οι τεχνολογίες διαδικτύου. Στην περιοχή αυτή έχει ήδη αναδείξει συγγραφικό έργο και δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έγκυρα συνέδρια. Συνεργάζεται με το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών από το 1992 στην Ερευνητική Μονάδα Τεχνολογιών Διαδικτύου και Πολυμέσων ως Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας. Διδάσκει τα μαθήματα της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου - Υπολογιστή και e-Επιχειρείν στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι υπεύθυνος της Ομάδας Ευχρηστίας της Ερευνητικής Μονάδας Τεχνολογιών Διαδικτύου και Πολυμέσων στο ΕΑΙΤΥ και ιδρυτής του hci.gr.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.