Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιβαλλοντική κοινωνιολογία

Offer
Μια εισαγωγή στη μελέτη και στον προβληματισμό για τη διαλεκτική σχέση ανθρώπου-φύσης.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, μερικές από τις βασικότερες θεματικές της Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας: η σχέση της με τους κλασικούς θεωρητικούς (Weber, Marx, Durkheim), το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά, η μελέτη του περιβαλλοντικού κινήματος, οι υποσχέσεις του περιβαλλοντικού εκσυγχρονισμού και οι προβληματισμοί της Κοινωνίας της Διακινδύνευσης.

Με σύγχρονη γραφή και εύληπτη παρουσίαση της ύλης, οι συγγραφείς προτείνουν την επανατοποθέτησή μας απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα, καλύπτοντας ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.

"Οι άνθρωποι (...) μεταχειρίζονται τη φύση σύμφωνα με τους στόχους τους· στην πορεία απελευθερώνονται απρόσμενες δυνάμεις και νέες μορφές αλληλεπίδρασης του κοινωνικού με το φυσικό, οι οποίες επηρεάζουν την κοινωνική δράση. Οι άνθρωποι μορφοποιούν τον κόσμο σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο είδος και μορφοποιούνται από τη φύση με πρωτόγνωρους τρόπους. Η ανθρώπινη επιλογή και η ανθρώπινη δραστηριότητα λαμβάνουν χώρα μέσα σ΄ ένα δυναμικό οικοσύστημα όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν είναι παρά ένα μόνο στοιχείο."

(Raymond Murphy, "Sociology as if Nature did not Matter: an Ecological Critique", The British Journal of Sociology)


Σημείωση: Πρόλογος: Δημήτρης Στεβής.

24χ17 εκ., 263 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία), 363.7 (Περιβαλλοντική πολιτική)
ISBN: 978-960-218-611-4
ISBN (10ψήφιο): 960-218-611-9
Βάρος: 0.456 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
23.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Καραμίχας διδάσκει στο School of Sociology, Social Policy & Social Work του Queen΄s University στη Μεγάλη Βρετανία. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας και Πολιτικής, Οικολογικών Πολιτικών Κομμάτων και Περιβαλλοντικής Διακινδύνευσης.

Ο Ιωσήφ Μποτετζάγιας διδάσκει στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Κοινωνιολογίας, Οικολογικών Πολιτικών Κομμάτων, Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Νέων Κοινωνικών Κινημάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.