Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ραδιόφωνο του χθες
(Μία φωτογραφική αναδρομή στην ιστορία του ραδιοφώνου)
Συγγραφέας:   Αργύρης Λ. Αδαμίδης


Το ραδιόφωνο του χθες
[...] Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ο αριθμός των ραδιοφώνων που είχαν συσσωρευθεί στο γκαράζ του σπιτιού ήταν τέτοιος που η σκέψη να τα εμφανίσω σ΄ ένα βιβλίο ήλθε ως φυσικό επακόλουθο και σύντομα την έθεσα σε εφαρμογή. Έτσι, προέκυψε το βιβλίο που έχετε τώρα στα χέρια σας. Σημειώνω, ότι βιβλία με φωτογραφίες παλιών ραδιοφώνων κυκλοφορούν ήδη αρκετά σε Ευρώπη και Αμερική.

Το βιβλίο έχει χωρισθεί σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη περιλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία για την εξέλιξη του ραδιοφώνου από τα πρώτα πειράματα του Χερτζ και του Μαρκόνι στο τέλος του 19ου αιώνα μέχρι την εμφάνιση της θερμιονικής λυχνίας τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Επιπλέον, δίνεται μία ευρεία περίληψη των πρώτων χρόνων της ραδιοφωνίας με ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι σκαπανείς της στη χώρα μας.

Στη δεύτερη ενότητα παρέχονται πληροφορίες για συλλογές παλιών ραδιοφώνων, σελίδες στο διαδίκτυο, περιοδικά και συλλόγους συλλεκτών σε Ευρώπη και Αμερική.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει μόνο φωτογραφίες παλιών ραδιοφώνων της συλλογής μου ταξινομημένες ανά δεκαετία από το 1910 μέχρι και την εποχή του τρανζίστορ (δεκαετίες ΄50, ΄60 και 70). [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 254 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 791.44 (Ραδιόφωνο)
ISBN: 978-960-287-100-3
ISBN (10ψήφιο): 960-287-100-8
Βάρος: 0.689 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
26.61
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αδαμίδης, Αργύρης Λ.
Ο Αργύρης Αδαμίδης είναι ομότιμος καθηγητής του Αλεξάνδρειου Τ. Ε. Ι. Θεσσαλονίκης. Γεννημένος στις Σέρρες πήρε τη στοιχειώδη και γυμνασιακή του παιδεία στην πόλη αυτή και συνέχισε με βασικές οικονομικές σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμπλήρωσε τις σπουδές του με μετεκπαιδεύσεις σε Νορβηγία και Βρετανία. Απασχολήθηκε πολλά χρόνια στη βιομηχανία πετρελαίου. Το 1978 παραιτήθηκε για να εργασθεί ως τακτικός καθηγητής στο Τ.Ε. Ι. της Πάτρας και από το 1980 στο Αλεξάνδρεια Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Από το 1969 με την ιδιότητα του ραδιοερασιτέχνη (call sign SV1DV και SV2DV) και αργότερα ως συλλέκτης ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την εξελικτική του πορεία από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τις μέρες μας συγκεντρώνοντας αντιπροσωπευτικά του δείγματα όλων των εποχών καθώς και ιστορικό υλικό, στα οποία στηρίχθηκε η συγγραφή του βιβλίου "To ραδιόφωνο του χθες". Μία ακόμηπαράλληλη προς το ραδιόφωνο δραστηριότητα του είναι η συλλογή παλιών ηλεκρονικών υπολογιστών και σχετικού υλικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.