Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Απειροστικός λογισμός και πραγματική άλγεβρα

Offer
Ο Απειροστικός Λογισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρωπίνου πνεύματος. Εμπνεόμενοι από προβλήματα Αστρονομίας, ο Νεύτων και ο Leibniz ανέπτυξαν τις βασικές ιδέες του Απειροστικού Λογισμού 300 χρόνια πριν. Από τότε, κάθε αιώνας ανέδειξε τη δύναμη του Απειροστικού Λογισμού μέσα από προβλήματα των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών, της Μηχανικής και των Βιολογικών Επιστημών. Σ΄ αυτό το βιβλίο παρουσιάζουμε μια εισαγωγή στα βασικά στοιχεία του Απειροστικού Λογισμού. Επίσης, για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία, περιλαμβάνουμε ένα κεφάλαιο με στοιχεία Υπολογιστικής ΄Αλγεβρας. Το βιβλίο είναι γραμμένο, κυρίως, για πρωτοετείς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και αποτελεί μια φυσική συνέχεια των μαθηματικών εννοιών που κάποιος διδάχθηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σημείωση: 1η έκδοση: Νοέμβριος 2003.

25χ18 εκ., 541 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510 (Μαθηματικά), 512 (Άλγεβρα )
ISBN: 978-960-402-346-2
ISBN (10ψήφιο): 960-402-346-2
Βάρος: 1.279 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
54.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Γ. Σακκαλής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μαθηματικών και Στατιστικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, New Mexico State, NM (1986-1990) και Oakland, MI (1990-1994). Κατά την περίοδο 1987-1988 ήταν Επισκέπτης Ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο T.J. Watson της ΙΒΜ. Αυτή την περίοδο είναι επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Έλαβε το πτυχίο στα Μαθηματικά το 1979 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ph.D. Στα μαθηματικά το 1986 από το Πανεπιστήμιο Rochester, NY, ΗΠΑ. Η ερευνητική του δραστηριότητα τα τελευταία 17 χρόνια εμπίπτει στις περιοχές της πραγματικής αλγεβρικής γεωμετρίας, υπολογιστικής άλγεβρας και σχεδιασμού με Η/Υ. Το δημοσιευμένο έργο του αποτελείται οπό 35 και πλέον εργασίες πάνω στις παραπάνω περιοχές. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με προβλήματα στην υπολογιστική γεωμετρία και γεωμετρική μοντελοποίηση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.