Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην επαγγελματική παιδαγωγική
(Θεωρία της επαγγελματικής εκπαίδευσης με προσανατολισμό την πράξη)
Συγγραφέας:   Κώστας Βαϊνάς


Offer
Η απάντηση σχετικά με τα αίτια της κακοδαιμονίας της ελληνικής Εκπαίδευσης δεν είναι καθόλου εύκολη. Οι επιτυχείς μεμονωμένες προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς σε ορισμένους τομείς δεν έχουν αισθητό αντίκτυπο στο γενικό σύνολο. Όλα δείχνουν ότι η βελτίωση της Εκπαίδευσης μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια που θα καταπιάνεται συστηματικά με όλους τους προβληματικούς τομείς και θα συντονίζεται κεντρικά. Στην περίπτωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Η μακροχρόνια (παλαιότερα) αδιαφορία της πολιτείας για τα Επαγγελματικά Σχολεία, σε συνδυασμό με την εσφαλμένη αλλά ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η Επαγγελματική Κατεύθυνση είναι υποδεέστερη της Γενικής, έχουν αφήσει το αρνητικό τους στίγμα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Όπως στην Εκπαίδευση γενικά, έτσι και στην περίπτωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης η βελτίωσή της μπορεί να προέλθει από οργανωμένες συνεργαζόμενες προσπάθειες που κάθε μία θα εστιάζεται σε έναν συγκεκριμένο προβληματικό τομέα. Ο συγγραφέας θεωρεί ότι οι μεμονωμένες αυτές προσπάθειες πρέπει να τεθούν κάτω από τη σκέπη του επιστημονικού κλάδου της Επαγγελματικής Παιδαγωγικής, η οποία θα τις συντονίζει φροντίζοντας τα θετικά αποτελέσματα της μιας να μεταφέρονται και στις άλλες. Εξάλλου ο τρόπος αυτός οργάνωσης έχει αποδειχθεί επιτυχής σε άλλες χώρες.

24χ17 εκ., 284 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική), 374 (Επαγγελματική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-01-1258-0
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1258-4
Βάρος: 0.488 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Βαϊνάς γεννήθηκε στο Πήλιο. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Στατιστική στην ΑΒΣΠ. Τελείωσε τη διετή μετεκπαίδευση ελλήνων εκπαιδευτικών στην Ανώτατη Παιδαγωγική Σχολή Esslingen της Γερμανίας και στη συνέχεια περάτωσε μεταπτυχιακές σπουδές (Diplom fur Padagogik) στην ίδια Σχολή. Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής στην Ανώτατη Παιδαγωγική Σχολή του Ludwigsburg Γερμανίας, του παραχωρήθηκε διετής υποτροφία που παραχωρείται σε διακεκριμένα διδακτορικά εν εξελίξει από το κρατίδιο της Baden Wurttenberg. Ανακηρύχθηκε διδάκτορας των Παιδαγωγικών το 1992. Έχει διδάξει σε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς, στη Σχολή Νηπιαγωγών Χανίων, στην ΠΑ και ΣΕΛΔΕ Μυτιλήνης στο Τμήμα ΦΚΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο ΠΤΕΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην Ρ.Η. Ludwigsburg. Διετέλεσε Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εξωτερικού (Stuttgart) και Σύμβουλος Μαθηματικών Εσωτερικού στην Α΄ Αθηνών. Από το 2000 υπηρετεί ως καθηγητής Παιδαγωγικών στην ΑΣΠΑΙΤΕ και είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο. Τα ενδιαφέροντα του εκτείνονται γενικά στην Παιδαγωγική και εστιάζονται στη Διδακτική των Μαθηματικών, στη Διδακτική Μεθοδολογία και στην Επαγγελματική Παιδαγωγική. Με τα θέματα αυτά ασχολείται και στο συγγραφικό του έργο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.