Η φιλοσοφική λέσχη της Κυριακής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η φιλοσοφική λέσχη της Κυριακής

Μυθιστόρημα

Alexander McCall Smith

17.99€ -10% 16.19€

Η Ίζαμπελ Νταλχάουι είδε τον νεαρό να πέφτει από το ψηλότερο διάζωμα του εξώστη και να χάνεται ανάμεσα στα καθίσματα της πλατείας. (. . .) Τρεις είναι οι ύποπτοι για ό,τι συνέβη εκείνο το βράδυ στο κονσέρτο του Εδιμβούργου: ο συγκάτοικος και καλύτερος φίλος του Μαρκ, ένας άπληστος χρηματιστής και η φιλόδοξη αρραβωνιαστικιά του προϊσταμένου του. Ποιος από τους τρεις κρατάει το κλειδί του μυστηρίου; Τελικά υπάρχουν `κακοί άνθρωποι` ή απλώς `κακές πράξεις`, και ποιος πρέπει να τιμωρείται σ` ένα δίκαιο κόσμο;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αργυρώ Μαντόγλου

Αργυρώ Μαντόγλου (Μεταφραστής)

Η Αργυρώ Μαντόγλου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Κριτική Θεωρία στην Αγγλία. Κείμενά της και κριτικά σημειώματα έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Συνεργάζεται με το ένθετο "Βιβλιοθήκη" της "Ελευθεροτυπίας". Το "Βλέφαρα με τατουάζ" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της μετά από δύο ποιητικές συλλογές και έναν αριθμό μεταφράσεων. Έργα της: "Κατήχηση της Άνοιξης" (Γκοβόστης, 1992). "Γενέθλια βροχή" (Δελφίνι, 1995). "Βιρτζίνια Γουλφ cafe" (Aπόπειρα, 1999). "Βλέφαρα με τατουάζ" (Πατάκης, 2001) κ.ά.


Alexander McCall Smith

Alexander McCall Smith (Συγγραφέας)

Ο Αλεξάντερ Μακόλ Σμιθ γεννήθηκε στη Νότια Ροδεσία (σημερινή Ζιμπάμπουε), το 1948, από σκοτσέζους γονείς, την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στο οποίο παρουσίασε το διδακτορικό του και στη συνέχεια δίδαξε ιατρικό δίκαιο, από το 1984 μέχρι τη συνταξιοδότησή του ως ομότιμος καθηγητής. Το 1981 επέστρεψε για ένα σύντομο διάστημα στη Ν. Αφρική, για να συμβάλλει στην εισαγωγή της διδασκαλίας της νομικής στο πανεπιστήμιο της Μποτσουάνα. Διετέλεσε μέλος αρκετών εθνικών και διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τη βιοηθική, μεταξύ των οποίων της "International Bioethics Commission" της UNESCO. Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με το ιατρικό δίκαιο, την εγκληματολογία και τη φιλοσοφία, καθώς και βιβλία για παιδιά, συλλογές διηγημάτων και μυθιστορήματα. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια στην Αφρική. Είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες και ζει στη Σκοτία. Το 2006 του απονεμήθηκε ο τίτλος Commander of the British Empire (CBE) για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
341
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.412 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση